Hónap végén olykor-olykor mi is előnyben részesítjük a kevés hozzávalós, olcsó, de mégis finom és laktató ételeket. Se vásárolni nem volt kedvünk, se sok időt eltölteni a konyhában, így abból főztünk, amit itthon találtunk. Rizsből pedig a véletlennek köszönhetően megint betáraztunk, így gyors köretként 20 perc alatt barna rizst főztünk.
4 főre:
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
450 g tofu
2 EK kókuszzsír
4 EK mogyoróvaj
2 EK szójaszósz
2 EK ketchup
1 EK agavészirup
250 ml alaplé
1/2 TK Sriracha szósz (opcionális)
Egy nagy serpenyőben 2 EK kókuszzsírt hevítek. A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát rádobom és 2 percig pirítom. Majd hozzáadom a szójaszószt, ketchupot, agavét és mogyoróvajat és elkeverem. Felengedem az alapléval és felforralom. Hozzáadom a kockákra vágott tofut és meglocsolom a sriracha szósszal. 5-6 perc alatt jól összefőzöm az ízeket.
Rizzsel és friss petrezselyemmel, vagy korianderrel tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha kipróbálnál más mogyoróvajas ételeket és sütiket, katt ide!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: