Fifty shades of green

Mogyoróvajas thai tofu

Hónap végén olykor-olykor mi is előnyben részesítjük a kevés hozzávalós, olcsó, de mégis finom és laktató ételeket. Se vásárolni nem volt kedvünk, se sok időt eltölteni a konyhában, így abból főztünk, amit itthon találtunk. Rizsből pedig a véletlennek köszönhetően megint betáraztunk, így gyors köretként 20 perc alatt barna rizst főztünk.

4 főre:

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

450 g tofu

2 EK kókuszzsír

4 EK mogyoróvaj 

2 EK szójaszósz

2 EK ketchup

1 EK agavészirup

250 ml alaplé

1/2 TK Sriracha szósz (opcionális)

Egy nagy serpenyőben 2 EK kókuszzsírt hevítek. A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát rádobom és 2 percig pirítom. Majd hozzáadom a szójaszószt, ketchupot, agavét és mogyoróvajat és elkeverem. Felengedem az alapléval és felforralom. Hozzáadom a kockákra vágott tofut és meglocsolom a sriracha szósszal. 5-6 perc alatt jól összefőzöm az ízeket.

Rizzsel és friss petrezselyemmel, vagy korianderrel tálalom.

   

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha kipróbálnál más mogyoróvajas ételeket és sütiket, katt ide!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!