Vannak recept “témák”, amelyeket olykor-olykor tudattalanul is hanyagolunk itt a blogon. Erre ma döbbentünk rá, amikor az egyik Facebook-os csoportban egy lány vegán vacsora/saláta ötleteket kért. Rengeteg salátát eszünk, mert finomak, laktatóak és gyorsak, de valami rejtélyes ügyből kifolyólag a blogra mégis kevés kerül fel belőlük. Orvosultuk a problémát és létrehoztunk a menüben egy “saláta” kategóriát is, amire kattintva további recepteket is találtok.
Ezt a cukkinis quinoasalátát kifejezetten szeretjük, mert fél óra alatt elkészíthető – oké, ez most nem 10 perces -, de laktató, tökéletes vacsora ötlet, de remekül megállja a helyét melóba, vagy suliba ebédre. A friss kaportól a sült tofunak pedig mennyei íze lesz!
2 főre:
2-3 EK mazsola
100 g quinoa
250 g natúr tofu
1 nagyobb cukkini
1 vöröshagyma
3 EK kókuszzsír
2 EK balzsamecet
friss kapor
só, bors
A mazsolát 20 percre beáztatom. A quinoát miután folyóvíz alatt alaposan leöblítettem, a szokásos módon sós vízben megfőzöm, majd leszűröm.
A tofut kb. 1 cm-es szeletekre vágom és jó alaposan sóval és borssal fűszerezem.
A cukkinit megmosom, két végét levágom és lereszelem. A vöröshagymát meghámozom és finomra aprítom.
Egy serpenyőben kókuszolajat hevítek és a hagymát megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit és a lecsepegtetett mazsolát, sózom, borsozom és 5 percig pirítom. Hozzákeverem a quinoát és felöntöm a balzsamecettel.
A tofut egy másik serpenyőben kevés kókuszzsíron 3-4 perc alatt szépen megpirítom.
A cukkinis quinoasalátát tányérra szedem, a sült tofu szeleteket rápakolom és az egészet megszórom a friss kaporral.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: