Feladtuk a héten, hogy a munkahelyünkön együnk. Igaz, hogy a konyhán külön főznek a személyzetnek és eddig még külön főztek nekünk is – vegánoknak – a konyhán, de egyszerűen, hiányoznak az ízek. Mivel itt Ausztriában nagyon nem szokás a fűszerek használata, nekünk magyaroknak szenvedés a “natúr ízeket élvezni”. Így pár napja ismét 4 adagot főzünk délutánonként és a maradékot visszünk magunkkal másnap ebédre. Hogy a “nem-ízeket” kompenzáljuk, indiait főztünk gyorsan délután. Alu matar taka tak – ezt a játékos hangzatú ételt veganizáltuk, ugyanis az eredeti recept szerint a tofu helyett panírral készítik. Viszont annyira finom tofut sikerült pár napja Salzburgban egy ázsiai kisboltban beszereznünk, hogy tökéletesen megállja a helyét itt is.
4 főre:
2 EK napraforgó olaj
1-2 szárított chili
1 TK garam maszala
3/4 TK kurkuma
400 ml paradicsompüré
20 dkg zöldborsó
60 dkg burgonya
200 g friss tofu
friss koriánder
só
A burgonyát meghámozom, megmosom és kockára vágom.
Egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat, és a chilit belemorzsolom. Kissé megpirítom, majd beleszórom a garam maszalát és a kurkumát. Összeforgatom, majh hozzáadom a paradicsompürét, a burgonyát és a zöldborsót. Felengedem annyi vízzel, amennyi épp ellepi, majd lefedem a serpenyőt, és addik főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor sózom, beleteszem a tofut és a koriándert, összekeverem és pár perc forralás után elzárom alatta a lángot.
Rizzsel és a maradék friss koriánderrel megszórva tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha szívesen kipróbálnál más ételt is az indiai konyha világából, kattints ide!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: