Fifty shades of green

Így készíts falafelt!

Vannak ételek, amelyeket meg kell tanulni elkészíteni, és minden apró kis részletre oda kell figyelni. Egyik ilyen volt nálunk is a falafel. Sokszor landolt nálunk is a kukában, mire G. rájött minden fontos részletre: alapanyagokra, hozzávalókra, sütési technikára. Nézzük is sorrendben, mire kell odafigyelni:

  • csak száraz csicseriborsóból készíthető (konzerves csicsieriborsóból nem fog sikerülni)
  • a csicseriborsót min. 12 órára be kell áztatni
  • miután ledaráltuk a csicseriborsót és összekevertük a fűszerekkel még kb. 3 órát hagyjuk állni
  • friss petrezselymet használjunk hozzá
  • vizes kézzel formázzuk meg a kis golyókat
  • a sütéshez használt olajnak FORRÓNAK kell lennie

Ez így hosszú folyamatnak ill. kicsit maceránsnak tűnik, de készítsünk belőle nagyobb mennyiséget, mert a kész tészta 2-3 napig a hűtőben eláll, és ami még szuperebb, le is fagyasztható!

Kb. 25 db-hoz:

340 g csicseriborsó (száraz)

3 gerezd fokhagyma

1 csokor friss petrezselyem

2 EK római kömény

1/2 EK szódabikarbóna

1 TK őrölt chili

1 közepes fej vöröshagyma

1/2 EK só

A fűszerkeverékhez

1/2 TK őrölt koriándermag

1,5 TK fűszerpaprika

1/2 TK majoranna

1/4 TK őrölt szegfűszeg

bors

Ezenkívül

napraforgóolaj a sütéshez

A csicseriborsót folyó víz alatt egy szűrőben megmosom, és min. 12 órára beáztatom.A fűszerkeveréket összekeverem egy kis tálban.

Másnap a meghámozott vöröshagymát és fokhagymát, a friss petrezselymet, fűszerpaprikát és a csicseriborsót késes aprítóval összeaprítom; majd egy nagy tálban jó alaposan eldolgozom a fűszerkeverékkel. Minimum 3 órát állni hagyom.

Az idő letelte után összekeverem még egyszer, és belekeverem a szódabikarbónát is.

Vizes kézzel kis golyókat formázok belőle és forró olajban kisütöm.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!