Vannak ételek, amelyeket meg kell tanulni elkészíteni, és minden apró kis részletre oda kell figyelni. Egyik ilyen volt nálunk is a falafel. Sokszor landolt nálunk is a kukában, mire G. rájött minden fontos részletre: alapanyagokra, hozzávalókra, sütési technikára. Nézzük is sorrendben, mire kell odafigyelni:
- csak száraz csicseriborsóból készíthető (konzerves csicsieriborsóból nem fog sikerülni)
- a csicseriborsót min. 12 órára be kell áztatni
- miután ledaráltuk a csicseriborsót és összekevertük a fűszerekkel még kb. 3 órát hagyjuk állni
- friss petrezselymet használjunk hozzá
- vizes kézzel formázzuk meg a kis golyókat
- a sütéshez használt olajnak FORRÓNAK kell lennie
Ez így hosszú folyamatnak ill. kicsit maceránsnak tűnik, de készítsünk belőle nagyobb mennyiséget, mert a kész tészta 2-3 napig a hűtőben eláll, és ami még szuperebb, le is fagyasztható!
Kb. 25 db-hoz:
340 g csicseriborsó (száraz)
3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
2 EK római kömény
1/2 EK szódabikarbóna
1 TK őrölt chili
1 közepes fej vöröshagyma
1/2 EK só
A fűszerkeverékhez
1/2 TK őrölt koriándermag
1,5 TK fűszerpaprika
1/2 TK majoranna
1/4 TK őrölt szegfűszeg
bors
Ezenkívül
napraforgóolaj a sütéshez
A csicseriborsót folyó víz alatt egy szűrőben megmosom, és min. 12 órára beáztatom.A fűszerkeveréket összekeverem egy kis tálban.
Másnap a meghámozott vöröshagymát és fokhagymát, a friss petrezselymet, fűszerpaprikát és a csicseriborsót késes aprítóval összeaprítom; majd egy nagy tálban jó alaposan eldolgozom a fűszerkeverékkel. Minimum 3 órát állni hagyom.
Az idő letelte után összekeverem még egyszer, és belekeverem a szódabikarbónát is.
Vizes kézzel kis golyókat formázok belőle és forró olajban kisütöm.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: