Fifty shades of green

Cukkinis spagetti diós-olívabogyós szósszal

Általában a szabadnapokon is igen túl vállaljuk magunkat, mint az összes többi halandó. Bevásárlás – természetesen 3 helyen -, mert minden egy helyen nem kapható meg, ügyintézés, takarítás, kutyaséták és természetesen a fél órás ebédek/vacsorák, hogy éhen ne maradjunk!

2 főre:

1 nagyobb cukkini

olívaolaj

spagetti

10 dkg dió

10 dkg magozott, fekete olívabogyó

1 EK sörélesztőpehely

200 ml zabtejszín

2 gerezd fokhagyma

1 citrom

1/2 csokor petrezselyem

só, bors

Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Sütőpapírt fektetek egy nagy tepsibe.

A cukkinit megmosom, két végét levágom, és kb. 1 cm-es karikákra vágom. Ezeket szépen belepakolom a tepsibe, sózom, borsozom és meglocsolom olívaolajjal. A tepsit a sütőbe tolom, és kb. 25 percig sütöm; majd kiveszem, megfordítom a korongokat és további 10 percig sütöm, amíg szép aranybarna pöttyök jelennek meg rajtuk.

Amíg sül a cukkini, a tésztának vizet engedek, szórok bele sót, felforralom és kifőzöm a spagettit. 

Következik a diós-olívabogyós szósz. Egy száraz serpenyőben megpirítom a diót, majd turmixgépbe szórom. Hozzáadom a sörélesztőpelyhet, a tejszínt, az olívabogyót, hozzányomom a fokhagymagerezdeket és az egészet összeturmixolom. A kész mártást egy nagyobb serpenyőbe kanalazom, hozzáreszelem a citrom héját, sózom, borsozom és szép lassan felforralom. 

Ha kész a tészta leszűröm, de egy kevés főzővizet félreteszek a mártás hígításához. A mártáshoz keverem a tésztát és a sült cukkini korongokat és 1-2 perc alatt összerottyantom az egészet.

Friss apróra vágott petrezselyemmel tálalom.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha kíváncsi vagy más tésztás receptekre is, kattints ide!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!