Általában a szabadnapokon is igen túl vállaljuk magunkat, mint az összes többi halandó. Bevásárlás – természetesen 3 helyen -, mert minden egy helyen nem kapható meg, ügyintézés, takarítás, kutyaséták és természetesen a fél órás ebédek/vacsorák, hogy éhen ne maradjunk!
2 főre:
1 nagyobb cukkini
olívaolaj
spagetti
10 dkg dió
10 dkg magozott, fekete olívabogyó
1 EK sörélesztőpehely
200 ml zabtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1/2 csokor petrezselyem
só, bors
Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Sütőpapírt fektetek egy nagy tepsibe.
A cukkinit megmosom, két végét levágom, és kb. 1 cm-es karikákra vágom. Ezeket szépen belepakolom a tepsibe, sózom, borsozom és meglocsolom olívaolajjal. A tepsit a sütőbe tolom, és kb. 25 percig sütöm; majd kiveszem, megfordítom a korongokat és további 10 percig sütöm, amíg szép aranybarna pöttyök jelennek meg rajtuk.
Amíg sül a cukkini, a tésztának vizet engedek, szórok bele sót, felforralom és kifőzöm a spagettit.
Következik a diós-olívabogyós szósz. Egy száraz serpenyőben megpirítom a diót, majd turmixgépbe szórom. Hozzáadom a sörélesztőpelyhet, a tejszínt, az olívabogyót, hozzányomom a fokhagymagerezdeket és az egészet összeturmixolom. A kész mártást egy nagyobb serpenyőbe kanalazom, hozzáreszelem a citrom héját, sózom, borsozom és szép lassan felforralom.
Ha kész a tészta leszűröm, de egy kevés főzővizet félreteszek a mártás hígításához. A mártáshoz keverem a tésztát és a sült cukkini korongokat és 1-2 perc alatt összerottyantom az egészet.
Friss apróra vágott petrezselyemmel tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha kíváncsi vagy más tésztás receptekre is, kattints ide!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: