Fifty shades of green

Almás-fahéjas muffin (laktózmentes, vegán)

Kora délután gyorsan össedobtam egy cukkinis tésztát, és ez idő alatt kikevertem ezt a muffintésztát. Mire megettük az ebédet a muffin is megsült. Fotózás után nekiláttam megírni ezt a blogbejegyzést, és mikor felálltam, hogy kivigyem az üres kávésbögrém, már 5 muffinnak lába is kelt. Kb. 2 óra elteltével, már csak 5 db muffinunk van. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy finom és az egész családnak ízleni fog!

12 db-hoz:

10 dkg finomliszt

12 dkg tk. liszt

1,5 TK sütőpor

1 TK szódabikarbóna

1 TK fahéj

1 citrom

8 dkg nádcukor

50 ml olívaolaj

2 TK tojáshelyettesítő por + 40 ml víz

15 dkg szójajoghurt

1 alma

2 EK agavé

5 dkg mazsola

Előmelegítem a sütőt 200 fokra. A muffintepsit kibélelem a papírformákkal. 

Egy nagy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat: a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat, belereszelem a citrom héját. Egy másik tálba kimérem a nádcukrot, hozzáadom a tojáshelyettesítőt, belekanalazom a szójajoghurtot, rálocsolom az olajat; és kézi habverővel jól összedolgozom. 

Egy kisebb tálba héjastól lereszelem az almát, és megcsöpögtetem fél citrom levével. 

A joghurtos keveréket átöntöm a lisztes tálba, hozzáadom a reszelt almát, a mazsolát és az agavét; és egy fakanállal az egészet jó alaposan összekeverem. 

Két evőkanál segítségével megtöltöm a muffinformákat a tésztával és kb. 20 perc alatt megsütöm őket.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!