Kora délután gyorsan össedobtam egy cukkinis tésztát, és ez idő alatt kikevertem ezt a muffintésztát. Mire megettük az ebédet a muffin is megsült. Fotózás után nekiláttam megírni ezt a blogbejegyzést, és mikor felálltam, hogy kivigyem az üres kávésbögrém, már 5 muffinnak lába is kelt. Kb. 2 óra elteltével, már csak 5 db muffinunk van. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy finom és az egész családnak ízleni fog!
12 db-hoz:
10 dkg finomliszt
12 dkg tk. liszt
1,5 TK sütőpor
1 TK szódabikarbóna
1 TK fahéj
1 citrom
8 dkg nádcukor
50 ml olívaolaj
2 TK tojáshelyettesítő por + 40 ml víz
15 dkg szójajoghurt
1 alma
2 EK agavé
5 dkg mazsola
Előmelegítem a sütőt 200 fokra. A muffintepsit kibélelem a papírformákkal.
Egy nagy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat: a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat, belereszelem a citrom héját. Egy másik tálba kimérem a nádcukrot, hozzáadom a tojáshelyettesítőt, belekanalazom a szójajoghurtot, rálocsolom az olajat; és kézi habverővel jól összedolgozom.
Egy kisebb tálba héjastól lereszelem az almát, és megcsöpögtetem fél citrom levével.
A joghurtos keveréket átöntöm a lisztes tálba, hozzáadom a reszelt almát, a mazsolát és az agavét; és egy fakanállal az egészet jó alaposan összekeverem.
Két evőkanál segítségével megtöltöm a muffinformákat a tésztával és kb. 20 perc alatt megsütöm őket.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: