Pár nap szabadság után főnökasszonyunk tegnap este vadul integetett a hotel előtt, hogy menjünk arra Mangóval. Eddig úgy véltünk, hogy különösképp nem szereti az állatokat, bár inkább csak közömbös velük; de boldogan mondta, hogy végre van a konyhán egy óriási combcsont, amit már az egyik szakácsunk be is csomagolt Mangónak.
Amíg a kutya a csontjával van elfoglalva, addig azon töprengtünk, mit főzzünk, abból amit itthon találunk – csak egy kis fantáziára van szükség, és remek étel kerülhet az asztalra.
2 főre:
175 ml alaplé
150 g kuszkusz
75 ml szójatejszín
150 ml száraz vegán fehérbor
3 db paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1/2 narancs reszelt héja
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 EK olívaolaj
1 EK kókuszolaj
1/2 EK friss kakukkfű
őrölt chili, só
Az alaplét a narancs héjával együtt felforralom, beleöntöm a kuszkuszt, lehúzom a tűzről és lefedve félre teszem. 5 perc után hozzákeverek egy kis olívaolajat és még mindig lefedve várom, hogy teljesen megpuhuljon.
A kaliforniai paprikákat megmosom, félbe vágom, és egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetem. Megkenem egy kevés kókuszolajjal és 15-20 perc alatt megsütöm.
A vöröshagymát és fokhagymát meghámozom, és finomra aprítom. Egy nagyobb serpenyőben a kókuszzsíron megfutattom a hagymákat, felöntöm a fehérborral és felforralom. Ezalatt a paradicsomokat meghámozom, belsejét kivágom és feldarabolom (ha nagyon sietősek vagyunk, használhatunk helyette természetesen jó minőségű paradicsomkonzervet is). A kakukkfűvel és szójatejszínnel együtt a serpenyőbe öntöm és puhára főzöm; sóval ízesítem.
A kuszkuszt tányérra szedem, a paradicsomos ragut a tetejére halmozom és a sült paprikával együtt tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: