Rendkívül túlzsúfoltak a napjaink, napi 8 óra munka, bevásárlás, napi 3 minimum egy órás séták Mangóval, takarítás, jógázás és meditáció, na és persze a blogolás, ami szintén rengeteg időt igényel. Még jó, hogy gasztroblogunk van és így a főzés is le van tudva minden nap. De ha a blogposzt is megszületik még aznap, akkor ez megint minimum 2 óra. Na, mindezt nem panaszkodásképp írtuk le, hanem inkább azért, hogy “bebizonyítsuk” jó szervezés, és időbeosztás mellett minden lehetséges. Bár az igazat megvallva, nem ellenkeznénk, ha egy nap 48 órából állna!
Most vacsorára a klasszikus burgonyakrémlevest készítettük el, ferturbózva egy kis avokádóval, citrommal és fekete szezámmaggal. Leves, de annyira laktató, hogy önmagában is megállja a helyét így estefelé.
4 főre:
3 szál újhagyma, felkarikázva
1 gerezd zúzott fokhagyma
70 dkg burgonya, meghámozva, felkockázva
7 dl alaplé
1/2 citrom reszelt héja és leve
fekete szezámmag
1 avokádó, felkockázva
só, bors, szerecsendió
Egy nagy lábosban kevés vizen a hagymát 1-2 perc alatt megdinsztelem. Hozzáadom a fokhagymát, további 1 percig pirítom, de vigyázok, ne égjen meg. Hozzáforgatom a burgonyát és felöntöm az alaplével és kb. 20-25 perc alatt puhára főzöm. Ha kész turmixgépben, vagy botmixerrel pürésítem; és sóval, borssal, szerecsendióval és a citrom levével ízesítem.
A fekete szezámmaggal, avokádóval és a citrom reszelt héjával díszítem és tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha kedvet kaptál levesekhez, és további recepteket keresel, katt ide!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: