Fifty shades of green

To go: lencsekrémes tramezzini uborkával és petrezselyemmel

Tramezzini az olasz háromszög alakú szendvics, ami már nálunk is igen régóta jól ismert. Így nyilván nem Olaszországban találkoztunk vele először, a benzinkutak, szupermarketek, éjjel-nappalik nagy kedvencével. Az igazi, olasz tramezzinit héj nélkül árulják, ha frissen készítik, a kenyérszeleteket pirítják is; és “töltik” mindenfélével: hússal, halakkal és salátákkal, tojással vagy pirított gombával. Természetesen mi most vegán változatban készítettük el: fűszeres lencsekrémmel.

Vihetjük magunkkal az iskolába, munkahelyre, piknikre, útközben remek streetfood; de ehetjük odahahaza reggelire, vacsorára vagy két étkezés között is.

4 főre:

150 g vörös lencse

8 szelet toastkenyér

1 babérlevél

1/4 kigyóuborka

2-3 db retek

1-2 EK szójajoghurt

1-2 EK citromlé

1 TK örőlt kurkuma, kömény, chilipor

friss petrezselyem

Egy lábosban a babérlevéllel és kurkumával együtt felteszem forrni a vizet. A lencsét megmosom, a forrásban lévő vízhez adom és kb. 20 perc alatt puhára főzöm. Ha kész, leszűröm, lecsepegtetem, a babérlevelet kihalászom belőle, félre teszem és megvárom míg kihül.

Ez idő alatt az uborkát megmosom és felkarikázom; a petrezselymet felaprítom.

A lencsét a szójajoghurttal és a citromléval botmixerrel krémesítem, majd sóval, chilivel és köménnyel ízesítem. 

A toastkenyereket megpirítom, a héjukat levágom, megkenem a lencsekrémmel, beleteszem az uborkakarikákat és retket, megszórom petrezselyemmel és ráborítom a tetejét. A szendvicseket félbe vágva tálalom, vagy viszem magammal. 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha szívesen kipróbálnál más “to go” receptet, készítsd el ezt a kölessalátát dijoni-dresszinggel!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!