Fifty shades of green

Málnás banánkenyér

Ki ne vágyna egy ebéd utáni, vagy egy kora délutáni egészséges édességre, ami bűntudat nélkül fogyasztható? Hát, mi mindig! 😀 Banán mindig van itthon, hisz rengeteg mindent készítünk belőle: ebből készítünk rengeteg édességet, vagy nice cream-et, ez az egészséges “gyorskajánk”, mikor energáira van szükségünk, de ezt tesszük majd’ mindig a kásákba is. Most banánkenyér sült a sütőben, amit egy kis málnával dobtunk fel!

20 cm-es formához:

3 érett banán

120 g tönkölyliszt

80 g őrölt zabpehely

40 g kókuszvirágcukor

2 TK sütőpor

120 ml kókusztej

1/2 TK fahéj

1/2 TK útifűmaghéj

80 g friss vagy mélyhűtött málna

csipet só

 

A sütőt 180 fokra előmelegítem, a sütőformát kókuszolajjal kikenem. 

A banánt meghámozom és egy villával összetöröm. A lisztet, zabpelyhet, kókuszvirágcukrot és sütőport egy tálban összekeverem. Hozzáadom az összetört banánt, a kókusztejet, a fahéjat, útifűmaghéjat és egy csipet sót és az egészet szép homogénre kikeverem. Majd hozzáadom a málnát is. 20 percig lefedve pihentetem a tésztát.

Ha az idő letelt, a formába öntöm a tésztát és 20-25 perc alatt készre sütöm. Ha megsült, megvárom, míg kihül, majd óvatosan kiszedem a formából.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!