Ki ne vágyna egy ebéd utáni, vagy egy kora délutáni egészséges édességre, ami bűntudat nélkül fogyasztható? Hát, mi mindig! 😀 Banán mindig van itthon, hisz rengeteg mindent készítünk belőle: ebből készítünk rengeteg édességet, vagy nice cream-et, ez az egészséges “gyorskajánk”, mikor energáira van szükségünk, de ezt tesszük majd’ mindig a kásákba is. Most banánkenyér sült a sütőben, amit egy kis málnával dobtunk fel!
20 cm-es formához:
3 érett banán
120 g tönkölyliszt
80 g őrölt zabpehely
40 g kókuszvirágcukor
2 TK sütőpor
120 ml kókusztej
1/2 TK fahéj
1/2 TK útifűmaghéj
80 g friss vagy mélyhűtött málna
csipet só
A sütőt 180 fokra előmelegítem, a sütőformát kókuszolajjal kikenem.
A banánt meghámozom és egy villával összetöröm. A lisztet, zabpelyhet, kókuszvirágcukrot és sütőport egy tálban összekeverem. Hozzáadom az összetört banánt, a kókusztejet, a fahéjat, útifűmaghéjat és egy csipet sót és az egészet szép homogénre kikeverem. Majd hozzáadom a málnát is. 20 percig lefedve pihentetem a tésztát.
Ha az idő letelt, a formába öntöm a tésztát és 20-25 perc alatt készre sütöm. Ha megsült, megvárom, míg kihül, majd óvatosan kiszedem a formából.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: