Biztosak vagyunk benne, hogy nem mi vagyunk az egyedüliek, akiknek néha gondot okoz, hogy mit vigyünk magunkkal. Hoztunk már pár tippet korábban is, vannak szendvicsek és wrapok a blogon – pl. egyik nagy kedvencünk ez a tempeh-es baguette vegán 1000 sziget öntettel. De most egy egész könnyű, igen egészséges, nyári salátat készítettünk. Lássuk!
4 főre:
200 g köles
600 g koktélparadicsom
1 kígyóuborka
200 g natúr tofu
1 gránátalma
130 g dió
6 TK dijoni-mustár
6 EK olíva olaj
2 EK agavé
4 EK citromlé
só, bors
A kölest folyó víz alatt átöblítem, majd 15 perc alatt sós vízben készre főzöm.
A kígyóuborkát megmosom, és felkockázom. A koktélparadicsomot megmosom és félbevágom.
A tofut sós vízben 10 percig főzöm, majd ha kihült, felkockázom, sózom és egy serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítom.
A dijoni-mustárt az olíva olajjal, agavéval és citromléval elkeverem, sózom és borsozom.
A saláta összes hozzávalóját 4 kis csatosüvegbe (vagy befőtesbe) elosztom, meglocsolom az öntettel és megszórom a dióval.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: