Fifty shades of green

To go: kölessaláta dijoni-dresszeinggel

Biztosak vagyunk benne, hogy nem mi vagyunk az egyedüliek, akiknek néha gondot okoz, hogy mit vigyünk magunkkal. Hoztunk már pár tippet korábban is, vannak szendvicsek és wrapok a blogon – pl. egyik nagy kedvencünk ez a tempeh-es baguette vegán 1000 sziget öntettel. De most egy egész könnyű, igen egészséges, nyári salátat készítettünk. Lássuk!

4 főre:

200 g köles

600 g koktélparadicsom

1 kígyóuborka

200 g natúr tofu

1 gránátalma

130 g dió

6 TK dijoni-mustár

6 EK olíva olaj

2 EK agavé

4 EK citromlé

só, bors

A kölest folyó víz alatt átöblítem, majd 15 perc alatt sós vízben készre főzöm.

A kígyóuborkát megmosom, és felkockázom. A koktélparadicsomot megmosom és félbevágom. 

A tofut sós vízben 10 percig főzöm, majd ha kihült, felkockázom, sózom és egy serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítom.

A dijoni-mustárt az olíva olajjal, agavéval és citromléval elkeverem, sózom és borsozom.

A saláta összes hozzávalóját 4 kis csatosüvegbe (vagy befőtesbe) elosztom, meglocsolom az öntettel és megszórom a dióval.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!