Fifty shades of green

Áfonyás krémsajt kesudióból (vegán)

A legtöbb húsevő, vagy vegetáriánus azt mondja, nem tudnának sajt nélkül élni. Vagy mikor beszélgetés közben kiderül, vegánok vagyunk és megkérdezik “Sajtot sem esztek?” Eláruljuk a nagy titkot, de eszünk. Úgyanis hál isten a gasztronomiának, a kísérletező lelkű embereknek és a Földanyának, hogy magokat és szóját is teremtett erre a világra; így mi vegánok is eszünk sajtot. Ezt a krémsajtot most kesudióból és szárított áfonyából készítettük. Mennyei kenyérre kenhető, könnyű krémsajt.

Kb. 450 g-hoz:

100 g kesudió (pár órára beáztatva)

150 ml víz

3 EK sörélesztőpehely

2 EK citromlé

1,5 EK olívaolaj

3/4 TK só

1/2 TK foghagymagranulátum

5 g agar-agar

Ezenkívül

egy marék szárított áfonya

Az összes hozzávalót – kivéve az áfonyát – egy nagy teljesítményű turmixgépbe dobálok és homogén állagúra turmixolom.

Ha kész a masszát átöntöm egy kisebb lábasba, amit szép lassan közepes hőmérsékleten folyamatos kevergetés mellett felmelegítek. Hozzáadom a marék áfonyát és egy fakanállal szépen elkeverem benne.  Egy pár perc alatt az agar-agar elkezd dolgozni és szépen besűríti a krémünket.

A lábost lehúzom a tűzről, és a krémet átöntöm egy kisebb tálba. Minimum egy órára a hűtőbe tolom, hogy szépen összeálljon a sajtom.

Az idő letelte után, nem marad más, mint a krémsajtot egy kenyérre, vagy krékerre kenni és élvezni az ízeket.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha meghoztuk a kedvedet a vegán sajt készítéshez, próbáld ki a sajtmentes sajtszósz receptünket!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!