Nyithatnánk egy fejezetet a 20 perces ételeknek is. Biztosak vagyunk benne, hogy a nincs a földön olyan ember, aki ne szeretné a gyorsan elkészíthető, egyszerű és ugyanakkor finom ételeket. Több idő marad másra, ugyanakkor mégis mi magunk főztünk, tudjuk mi kerül a tányérra és hogyan készült.
A tésztát mindenki szereti. Mi kifejezetten szeretjük a durumlisztből készült – természetesen tojás mentes – tésztákat, és az igazi olasz tészta is csak ennyiből áll: durumlisztből és vízből. Nem is kell ezt tovább csicsázni! Azaz csicsázhatjuk, spárgával, szárított paradicsommal és fenyőmaggal – és kész is az igazi olasz tésztaétel!
4 főre:
400 g pappardelle
400 g zöld spárga
100 ml száraz vegán fehérbor
60 g szárított (olajos) paradicsom
2-3 ág friss bazsalikom
1-2 EK sörélesztőpehely
2 EK olívaolaj
2 EK fenyőmag
2 EK kapribogyó
só, bors
A pappardellet sós forrásban lévő vízben a csomagoláson előírt idő alatt al dente-re főzöm. A spárga fás végét levágom, meghámozom és hosszában vékony szeletekre vágom. Egy nagy serpenyőben olajat hevítek, a spárgát megpirítom rajta, sózom, borsozom és megszórom a fenyőmaggal. Felöntöm a fehér borral és fedő alatt 5 percig párolom.
A paradicsomokat lecsepegtetem, felaprítom és a spárgához keverem. A bazsalikomot apróra vágom. A tésztát, ha kész, leszűröm, de pár evőkanálnyi tésztavizet félre teszek. A bazsalikomot, kapribogyót és a tésztát a spárgához keverem. Hozzáadom a tészta főzővizét is.
Tányérra szedem, megszórom a sörélesztőpehellyel és friss bazsalikommal díszítem.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: