Fifty shades of green

Buon appetito: pappardelle zöld spárgával és szárított paradicsommal

Nyithatnánk egy fejezetet a 20 perces ételeknek is. Biztosak vagyunk benne, hogy a nincs a földön olyan ember, aki ne szeretné a gyorsan elkészíthető, egyszerű és ugyanakkor finom ételeket. Több idő marad másra, ugyanakkor mégis mi magunk főztünk, tudjuk mi kerül a tányérra és hogyan készült. 

A tésztát mindenki szereti. Mi kifejezetten szeretjük a durumlisztből készült – természetesen tojás mentes – tésztákat, és az igazi olasz tészta is csak ennyiből áll: durumlisztből és vízből. Nem is kell ezt tovább csicsázni! Azaz csicsázhatjuk, spárgával, szárított paradicsommal és fenyőmaggal – és kész is az igazi olasz tésztaétel!

4 főre:

400 g pappardelle

400 g zöld spárga

100 ml száraz vegán fehérbor

60 g szárított (olajos) paradicsom

2-3 ág friss bazsalikom

1-2 EK sörélesztőpehely

2 EK olívaolaj

2 EK fenyőmag

2 EK kapribogyó

só, bors

A pappardellet sós forrásban lévő vízben a csomagoláson előírt idő alatt al dente-re főzöm. A spárga fás végét levágom, meghámozom és hosszában vékony szeletekre vágom. Egy nagy serpenyőben olajat hevítek, a spárgát megpirítom rajta, sózom, borsozom és megszórom a fenyőmaggal. Felöntöm a fehér borral és fedő alatt 5 percig párolom.

A paradicsomokat lecsepegtetem, felaprítom és a spárgához keverem. A bazsalikomot apróra vágom. A tésztát, ha kész, leszűröm, de pár evőkanálnyi tésztavizet félre teszek. A bazsalikomot, kapribogyót és a tésztát a spárgához keverem. Hozzáadom a tészta főzővizét is.

Tányérra szedem, megszórom a sörélesztőpehellyel és friss bazsalikommal díszítem.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!