Fifty shades of green

Sáfrányos-spárgás rizottó

Lassan-lassan felhagyunk a spárgás receptekkel, közeleg a szezonvége. Illetve meglepődve konstatáltuk, miután kaptunk jó pár üzenetet, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hogy ennyi spárgát ehetünk – szezonban már-már fillérekért (1 kg zöld spárgra jelenleg € 1,99), mivel otthon csak hébe-hóba kapható illetve elkérik az árát. Most is egy gyorsan összedobható rizottót hoztunk nektek, kivételesen egyszerű hozzávalókkal – márha sikerül a spárgát beszereznetek…

4 főre:

800 ml zöldségalaplé

500 g fehér spárga

300 g rizottó rizs

100 ml száraz vegán fehérbor

50 g vegán vaj

40 g tört mandula

4 szál újhagyma

2-3 EK vegán sajt

1 MK sáfrány

só, bors

A spárgát meghámozom, fás végét levágom és kb. 3-4 cm-es darabokra vágom. Az újhagymát meghámozom, megmosom, a zöld részét finomra, a fehér részét kb. 5-6 cm-es darabokra vágom. A spárgát az újhagymával és a mandulával együtt egy lábosban kb. 2 EK vajon megfuttatom. A rizst hozzákeverem és rövid ideig együtt pirítom. Felöntöm a borral, majd sózom és borsozom. Jöhet hozzá az alaplé, amelyet folyamatosan öntök hozzá, és folyamatosan kevergetem, amíg a rizs krémes és lágy nem lesz (kb. 15-20 perc). Végezetül hozzáadom az újhagyma zöld részét, a sajtot és a maradék vajat.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha meghoztuk a kedvedet egy kis rizottó főzéshez-evéshez, próbáld ki ezt a rizottót vargányával és sült koktélparadicsommal!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gyorgy Leffer says:

    Nálunk csak kötöző spárga kapható.
    Csak nálatok kapható ehető spárga.
    Menjél már.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!