Lassan-lassan felhagyunk a spárgás receptekkel, közeleg a szezonvége. Illetve meglepődve konstatáltuk, miután kaptunk jó pár üzenetet, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hogy ennyi spárgát ehetünk – szezonban már-már fillérekért (1 kg zöld spárgra jelenleg € 1,99), mivel otthon csak hébe-hóba kapható illetve elkérik az árát. Most is egy gyorsan összedobható rizottót hoztunk nektek, kivételesen egyszerű hozzávalókkal – márha sikerül a spárgát beszereznetek…
4 főre:
800 ml zöldségalaplé
500 g fehér spárga
300 g rizottó rizs
100 ml száraz vegán fehérbor
50 g vegán vaj
40 g tört mandula
4 szál újhagyma
2-3 EK vegán sajt
1 MK sáfrány
só, bors
A spárgát meghámozom, fás végét levágom és kb. 3-4 cm-es darabokra vágom. Az újhagymát meghámozom, megmosom, a zöld részét finomra, a fehér részét kb. 5-6 cm-es darabokra vágom. A spárgát az újhagymával és a mandulával együtt egy lábosban kb. 2 EK vajon megfuttatom. A rizst hozzákeverem és rövid ideig együtt pirítom. Felöntöm a borral, majd sózom és borsozom. Jöhet hozzá az alaplé, amelyet folyamatosan öntök hozzá, és folyamatosan kevergetem, amíg a rizs krémes és lágy nem lesz (kb. 15-20 perc). Végezetül hozzáadom az újhagyma zöld részét, a sajtot és a maradék vajat.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha meghoztuk a kedvedet egy kis rizottó főzéshez-evéshez, próbáld ki ezt a rizottót vargányával és sült koktélparadicsommal!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Nálunk csak kötöző spárga kapható.
Csak nálatok kapható ehető spárga.
Menjél már.