Hinnénk, hogy olyan faramuci kaja, mert furcsán hangzik a neve, de nem! Mi úgy véljük, hogy a konyhában is bátornak kell lenni, kísérletezni kell, fűszereket szokatlan gyümölccsel vagy zöldséggel kombinálni, mert ebből sülnek ki az igazán jó dolgok! Még május végéig, június elejéig tart a spárga szezon, érdemes ezt a vendégváró snacket kipróbálni, mert nassolásával senki sem fog tudni leállni.
4 főre:
1 kg fehér spárgra
200 ml kókusztej (konzerv)
100 g tk. liszt
50 g kókuszreszelék
1 EK szójaliszt + 2 EK víz
1 Mango
1 piros chili
1/2 citrom leve és héja
1 EK aprított koriander
kókuszolaj
só
A spárgát meghámozom, a fás végét levágom és sós vízben kb. 10 perc alatt fedő alatt megpárolom. Ha kész, lecsepegtetem és konyhai papírtörlőn megszárítom. A bundához a lisztet kb. 150 ml kókusztejjel, a kókuszreszelékkel, egy csipet sóval, 1 EK citromlével és a citrom reszelt héjával jól elkeverem. Hozzáadom a szójalisztet és a vizet, ami ez esetben a tojást helyettesíti; és kb. 10 percig pihentetem.
A diphez a mangót meghámozom és falatnyi darabokra szeletelem; majd 3-4 EK kókusztejjel a turmixgépben pürésítem. A chilit megmosom, hosszában kettévágom és felkarikázom. Mehet a mangószószba egy kis citromlével együtt. Kis tálkába kanalazom és megszórom az apróra vágott korianderrel.
A spárgát a bundába forgatom és forró olajban kb. 5 perc alatt kisütöm. Papírtörlőre szedem és jól leitatom róla az olajat.
A mangódippel tálalom és fogyasztom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: