Ízvilágában és állagában is ez a burger testesíti meg legjobban az igazi klasszik burgert. Baromira laktató, egy férfi embernek egy burger egy kis adag sültkrumplival biztosan elég és a végén még lehet, küzdeni is fog vele…
4 főre:
A “húspogácsához”
120 g zabpehely
100 g kukorica (konzerv)
100 g füstölt tofu
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 EK olaj
1 chili
2 EK aprított petrezselyem
só, bors
Ezenkívül
4 burger buci
4 levél lollo bianco saláta
2 paradicsom
1 lilahagyma
2 EK vegán majonéz
2 EK mustár
4 EK ketchup
A “húspogácsához” a zabot kb. 400 ml vízben beáztatom. A kukoricáról leöntöm a levet, lecsepegtetem, durvára felaprítom. A tofut felszeletelem, finomra aprítom. A vöröshagymát és fokhagymát meghámozom és finomra aprítom.
Egy serpenyőben kb. 1 EK olajat hevítek, a fokhagymát és vöröshagymát megdinsztelem. A chilit hosszában felvágom, kimagozom és finomra vágom. A chilit és a petrezselymet hozzáadom a hagymákhoz, összekeverem, majd lehúzom a tűzről és hagyom kihülni.
A zabról leöntöm a vizet és összekeverem a tofuval, a hagymákkal és a kukoricával; sóval és borssal fűszerezem. Az egész masszát botmixerrel összekeverem. A tésztából nedves kézzel 4 db “húspogácsát” formázok.
A maradék olajat egy serpenyőben ismét felhevítem és a pogácsákat kisütöm benne.
A bucikat félbe vágom, megkenem a vegán majonézzel, ráhelyezek egy saláta levelet, a lilahagyma karikákat, majd jöhet rá a pogácsa, a ketchup és végezetül betakarom a buci másik felével.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha szívesen kipróbálnál más burgert is, válaszd csiperke burgerunkat édesburgonyával és tzatikivel!
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: