Fifty shades of green

Vegán benedek “tojás”

Reggelizni az egyik legjobb dolog a világon, hiszen mennyivel jobban indul a nap, ha van fél óránk leülni és nyugodtan enni valami finomat. Hétköznap erre ritkán van lehetőség, de hétvégén beleférhet akár egy igazi királyi reggeli is az időnkbe.

Mi pedig ismét megpróbáltunk egy klasszikust veganizálni. A benedek tojás egy eredetileg amerikai, tartalmas reggeli, hollandi mártással, buggyantott tojással, baconnel és vajas pirítóssal. Kicseréltünk pár hozzávalót, de a lényeg: az ízek maradtak, lágy és roppanós ételt varázsoltunk az asztalra növényi alapanyagokból.

 2 főre:

A tofuhoz

350 g tofu (4 szeletre vágva)

3 EK sörélesztő pehely

1 TK hagyma granulátum

1 TK fekete só (kala namak)

1/2 TK kurkuma

1/4 TK bors

2 EK olívaolaj

A hollandi mártáshoz

1 avokádó

2 EK citromlé

1 TK dijoni mustár

1 TK almaecet

1/2 TK só

60 ml olívaolaj

A spárgához

200 g zöld spárga

2 EK olívaolaj

1 EK szójaszósz

1 TK agavé

1 TK balzsamecet

1 TK füstölt őrölt pirospaprika

Ezenkívül

toast kenyér

rukkola

A hollandi mártáshoz az összes hozzávalót – kivéve az olíva olajat – turmixgépbe dobálom, összeturmixolom, miközben az olajat folyamatosan, szép lassan hozzácsurgatom.

A tofu szeleteket konyhai papírtörlőre teszem, és felitatom róla a nedvességet. A sörélesztőpelyhet, a hagyma granulátummal, a fekete sóval, kurkumával és borssal összekeverem, majd beleforgatom a tofut. Egy serpenyőben felhevítem az olajat és kb. 2 perc alatt aranybarnára sütöm benne a tofut.

Ha kész a tofu, jöhet a spárga. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a tofut megsütöttük, a megmaradt olíva olajon elkezdem sütni a spárgát. Majd hozzáadom a szójaszószt, agavét, balzsamecetet, és megszórom a füstölt piros paprikával és kb. 3-4 perc alatt szépen megpirítom őket.

A toast kenyeret megpirítom, megkenem a hollandi mártással, ráhalmozom a rukkolát és a spárgát és betakarom a tofuval.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel. 

Ha további spárgás receptekre vágysz, kattints a spárga címkére a címkefelhőben!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!