Fifty shades of green

Citromfüves, ropogós tofu

Aki eddig nem rajongott a tofuért, ezután fog. A jó tofu készítés egyik titka, hogy nagyon, ismételjük NAGYON! be kell fűszerezni a tofut. Sokkal jobban kell sózni, és fűszerezni, mint akármi mást. Ebben a vietnámi ételben azt szeretjük, hogy kívül szép aranybarna és ropogós lesz a tofu, ugyanakkor belül pedig lágy és krémes marad. Jól hangzik, ugye? 😉

2 főre:

1 kis bögre jázminrizs

kb. 200 g natúr tofu

2 szál friss citromfű

1 salotta hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 kisebb friss chili

2 EK földimogyoró

1 marék bazsalikom

1 marék koriander

1 EK rizsszirup

2 EK szójaszósz

1/2 TK őrölt kurkuma

2 EK mogyoróolaj

1 lime

A jázminrizst sós forrásban lévő vízben kb. 15-20 perc alatt puhára főzöm.

A tofut egészben forrásban lévő sós vízben kb. 15 percig főzöm, majd egy lapátkanál segítségével kiveszem és konyhai papírtörlőn hagyom lecsepegni. Ezáltal jó sok vizet fog veszíteni és sütésnél igazán roppanós lesz.

A citromfüvet meghámozom és egy nagyon éles késsel hajszálvékonyra (1 mm) felkarikázom. A hagymát és fokhagymát meghámozom, felaprítom, a chilit megmosom, magjait eltávolítom és felkarikázom, a mogyorót rusztikusan, a bazsalikomot és koriandert nagyobb darabokra felaprítom. 

A rizsszirupot, szójaszószt, sót és kurkumát 2 EK meleg vízzel elkeverem.

A wokban az olajat felhevítem. A tofut falatnyi darabokra aprítom és 4-5 perc alatt szép aranybarnára pirítom. A lapátkanállal konyhai papírtörlőre szedem és lecsepegtetem. A wokba dobálom a citromfüvet, chilit, hagymákat és megpirítom őket. Hozzáadom a szószt és a tofut, jól összekeverem és a forró rizzsel tálalom. Megszórom a mogyoróval és friss fűszerekkel és megcsepegtetem a lime-mal.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel. 

Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!