Fifty shades of green

Narancsos quinoa sáfrányos spenóttal

Ez az egyik kedvenc ételünk, elég sokszor elkészítettük már, de valahogy csak most írunk róla itt a blogon. Talán ez volt az első étel, amihez sáfrányt használtunk; imádjuk azt a különleges ízvilágot, amit az ételeknek ad.

Quinoaként most kivételesen színes quinoát használtunk, de nyugodtan elkészíthető a “hagyományos, fehér” quinoából is. Mi már ettük így is, úgy is. 🙂

2 főre:

175 g quinoa

2 EK olívaolaj

1/2 narancs reszelt héja

400 g friss spenót

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

70 g kesukrém

1 MK sáfrány

30 g kesudió

A quinoát alapos átmosás után kb. 1/2 liter sós vízben többször átkevergetve puhára főzöm. Ha kész hozzákeverek kb. 1 EK olívaolajat és a narancs héját.

Amíg fő a quinoa a spenótot alaposan megmosom, a keményebb szárakat eltávolítom és nagyobb darabokra tépkedem. A vöröshagymát, fokhagymát meghámozom és apróra vágom. A kesukrémet 200 ml vízzel és a sáfránnyal egy kézi habverővel krémesre kikeverem.

Egy serpenyőben olajat hevítek és a hagymákat 2-3 perc alatt üvegesre pirítom. Hozzáadom a spenótot és a kesus-sáfrányos krémet is és pár perc alatt fedő alatt megpárolom. Sózom.

Egy kis serpenyőben zsiradék nélkül megpirítom a kesut.

Tányérre szedem a quinoát, a spenótos ragut, megszórom a pirított mandulával és friss naranccsal tálalom.

 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel. 

Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!