Ez az egyik kedvenc ételünk, elég sokszor elkészítettük már, de valahogy csak most írunk róla itt a blogon. Talán ez volt az első étel, amihez sáfrányt használtunk; imádjuk azt a különleges ízvilágot, amit az ételeknek ad.
Quinoaként most kivételesen színes quinoát használtunk, de nyugodtan elkészíthető a “hagyományos, fehér” quinoából is. Mi már ettük így is, úgy is.
2 főre:
175 g quinoa
2 EK olívaolaj
1/2 narancs reszelt héja
400 g friss spenót
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
70 g kesukrém
1 MK sáfrány
30 g kesudió
só
A quinoát alapos átmosás után kb. 1/2 liter sós vízben többször átkevergetve puhára főzöm. Ha kész hozzákeverek kb. 1 EK olívaolajat és a narancs héját.
Amíg fő a quinoa a spenótot alaposan megmosom, a keményebb szárakat eltávolítom és nagyobb darabokra tépkedem. A vöröshagymát, fokhagymát meghámozom és apróra vágom. A kesukrémet 200 ml vízzel és a sáfránnyal egy kézi habverővel krémesre kikeverem.
Egy serpenyőben olajat hevítek és a hagymákat 2-3 perc alatt üvegesre pirítom. Hozzáadom a spenótot és a kesus-sáfrányos krémet is és pár perc alatt fedő alatt megpárolom. Sózom.
Egy kis serpenyőben zsiradék nélkül megpirítom a kesut.
Tányérre szedem a quinoát, a spenótos ragut, megszórom a pirított mandulával és friss naranccsal tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek