Van olyan, hogy egyszerűen csak valami könnyűre vágyunk. Szeretjük az egyszerű egytálételeket, a salátákat, vagy a könnyű, de laktató leveseket is. Így tavasszal főként; testünknek-lelkünknek egyaránt szüksége van a megkönnyebbülésre. Ez a leves is így sikeredett. Laktató, de ugyanakkor nem telít el és tele van rengetek zöldség, így roppant egészséges, na és persze a vöröslencse szuper fehérjeforrás. Padlizsánt pedig ritkán használunk, pedig többet kéne, mert szintén sokféleképp elkészíthető, remekül lehet kombinálni más ízekkel is – de ezt majd egy kicsit később mutatjuk meg nektek. 😉
3 főre:
1 kisebb padlizsán
2 cukkini
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
friss gyömbér (kb. 2 cm)
600 ml alaplé
1 babérlevél
1/2 TK csípős őrölt curry
100 g vöröslencse
4 db szárított paradicsom
1/2 citrom
friss petrezselyem
friss koriander
só
A padlizsánt meghámozom és kockára vágom, jól megsózom és kb. 10 percig állni hagyom. Ezalatt a cukkinit megmosom és szintén felkockázom. A hagymát és fokhagymát meghámozom és apróra vágom. A koriandert és petrezselymet megmosom, megszárítom és apróra vágom. A padlizsánról leöntöm a levet, amit eresztett.
Egy nagy lábosban kevés vizen a vöröshagymát kb. 2 perc alatt megdinsztelem. Majd hozzáadom a reszelt gyömbért, a fokhagymát, cukkinit és padlizsánt és további 2 percig együtt pirítom. Felöntöm a zöldség alaplével, hozzáadom a babérlevelet, őrölt curryt és lassú tűzön felforralom. Jöhet hozzá a lencse és további 10 percig fedő alatt főzöm.
Ha minden megpuhult benne, tálalok: megszórom a friss petrezselyemmel és korianderrel és hozzáadom a szárított paradicsomot is; végezetül meglocsolom egy kis citromléval.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: