Mivan?! Quinoazottó?! Igen-igen, olyan ez, mint a rizottó, csak quinoaból. Remek megoldás arra az esetre, ha nincs itthon rizottó rizs, de kiborul a konyhaszekrényből a quinoa.
4 főre:
1 EK kókuszolaj
1 apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cm reszelt gyömbér
1/2 TK őrölt kurkuma
1 TK őrölt kömény
1 TK garam masala
1/2 TK őrölt chili
1 nagyobb felkockázott paradicsom
300 g kockára vágott burgonya
100 g vörös lencse
kb. 800 ml alaplé
100 g quinoa
60 g brokkoli rózsa
60 g durvára vágott kelkáposzta
4 EK citromlé
1 marék apróra vágott petrezselyem
4 EK szójajoghurt
Egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat. A vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért pár perc alatt megpirítom. Hozzáadom az őrölt kurkumát, a köményt, a garam masalát és a chilit. Majd jöhet bele a kockára vágott paradicsom, a burgonya és a lencse és felöntöm kb. 1/2 l alaplével. Lassan felforralom és kb. 30 percig főzöm, amíg a folyadék elpárolog.
Felöntöm ismét az alapléval és hozzáadom a quinoat is; további 10 percig főzöm. Majd jöhet bele a brokkoli és a kelkáposzta és addig főzöm, amíg minden megpuhul. Ha kész meglocsolom a citromléval, megszórom a friss petrezselyemmel. Tányérokba szedem és a szójajoghurttal tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha ízlett és kipróbálnál további quinoas recepteket, válaszd a gombás quinoaval töltött kaliforniai paprikát vagy ezt az édesburgonyás-quinoas chilit sült tortillával.
Ha pedig további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: