Fifty shades of green

Fűszeres lencsés quinoazottó

Mivan?! Quinoazottó?! Igen-igen, olyan ez, mint a rizottó, csak quinoaból. Remek megoldás arra az esetre, ha nincs itthon rizottó rizs, de kiborul a konyhaszekrényből a quinoa. 

4 főre:

1 EK kókuszolaj

1 apróra vágott vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 cm reszelt gyömbér

1/2 TK őrölt kurkuma

1 TK őrölt kömény

1 TK garam masala

1/2 TK őrölt chili

1 nagyobb felkockázott paradicsom

300 g kockára vágott burgonya

100 g vörös lencse

kb. 800 ml alaplé

100 g quinoa

60 g brokkoli rózsa

60 g durvára vágott kelkáposzta

4 EK citromlé

1 marék apróra vágott petrezselyem

4 EK szójajoghurt

Egy nagy serpenyőben felhevítem az olajat. A vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért pár perc alatt megpirítom. Hozzáadom az őrölt kurkumát, a köményt, a garam masalát és a chilit. Majd jöhet bele a kockára vágott paradicsom, a burgonya és a lencse és felöntöm kb. 1/2 l alaplével. Lassan felforralom és kb. 30 percig főzöm, amíg a folyadék elpárolog.

Felöntöm ismét az alapléval és hozzáadom a quinoat is; további 10 percig főzöm. Majd jöhet bele a brokkoli és a kelkáposzta és addig főzöm, amíg minden megpuhul. Ha kész meglocsolom a citromléval, megszórom a friss petrezselyemmel. Tányérokba szedem és a szójajoghurttal tálalom.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel. 

Ha ízlett és kipróbálnál további quinoas recepteket, válaszd a gombás quinoaval töltött kaliforniai paprikát vagy ezt az édesburgonyás-quinoas chilit sült tortillával.

 

Ha pedig további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!