Fifty shades of green

Kelkáposztás-spárgás pappardelle articsókás-mandulás szósszal

Igazi tavaszi tésztaétel, sok zöldséggel, mennyei ízekkel! Az articsókából remek, krémes püré készíthető és egy különleges ízt ad az ételnek. A friss articsókát még mi sem tudtuk kipróbálni, általában articsóka szíveket veszünk, amelyek kis üvegekben találhatók meg a szupermarketek polcain. A kelkáposztát mi magyarok általában csak a főzelékhez vagy rakott kelhez használjuk, most kipróbálhatjuk tésztához is. Ha a spárga szezonnak vége, ősszel vagy télen kipróbálhatjuk a receptet más gyökérzöldséggel is (pl. feketgyökérrel), ami egy karakteresebb, kissé kesernyésebb ízt ad majd az ételnek.

4 főre:

2 TK kókuszzsír

500 g fehér spárga

75 ml fehérbor

500 g pappardelle

400 g kelkáposzta, feldarabolva

só és bors

Az articsókás-mandulás szószhoz

5 EK olívaolaj

1 maréknyi héj nélküli mandula

2 gerezd fokhagyma

4 nagy levél kelkáposzta

390 g articsóka

1/2 citrom leve

A tálaláshoz

1 maroknyi pirított és apróra vágott mandula

1 nagy marok friss apróra vágott petrezselyem

A szószhoz egy serpenyőben egy EK olajat hevítek, egy percig pirítom rajta a mandulát, majd hozzáadom a fokhagymát és további két percig pirítom. Mehet bele a darabokra tépkedett kelkáposzta, fedő alatt pár percig párolom – ha szükséges egy kis vizet adok hozzá -; majd lehúzom a tűzhelyről. Ha kihűlt, az articsókával, citromlével és kb. 3-4 EK olajjal együtt a mixerben krémesre turmixolom. (Ha túl sűrű lenne, szükség szerint vízzel higítom.)

Egy nagy serpenyőben 2 EK kókuszzsírt hevítek és a spárgát 6-8 perc alatt aranybarnára pirítom. Meglocsolom a fehérborral; ha a bor elpárolgott, sózom, borsozom, lefedem és állni hagyom.

Egy nagy lábosban vizet forralok a tésztának és kb. 8 perc alatt al dente-re főzöm. A kelkáposztát kb. a főzési idő felénél a tésztához adom. Ha megfőtt, a tésztát leszűröm és összekeverem az articsókás-mandulás szósszal.

A tésztát tányérra halmozom, a spárgát rászedem, megszórom a pirított mandulával és a friss petrezselyemmel. 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel. 

Ha más spárgás ételt is kipróbálnál, remek vacsora ötlet ez a gyorsan elkészíthető spárgával töltött palacsinta.

Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!