A tavaszi nagytakarítás mellett egy évben kétszer biztosan “kipucoljuk” a konyhát is. Átnézzük a tartós élelmiszereket, amikből mindig sikerül rövid idő alatt rengeteget felhalmozni. Vagy mert olcsó és kihagyhatatlan vásár volt, vagy mert épp ajándékba kaptuk, vagy épp teszteljük. Így quinoából van itthon kb. 1,5 kg, amit el kell tüntetni…
4 főre:
A chillihez
1 édesburgonya, meghámozva és kockára vágva
1 vöröshagyma, meghámozva és finomra aprítva
3 gerezd fokhagyma, meghámozva és finomra aprítva
1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
1 sárga kaliforniai paprika, felkockázva
1 TK őrölt kömény
1 TK füstölt pirospaprika
1/2 TK őrölt chili
1 TK őrölt koriander
1 konzerv aprított paradicsom
1 konzerv vesebab
100 g quinoa
1/2 l alaplé
2 nagy marok spenót
só, bors
A sült tortillahoz
2 nagy tortilla wrap
1 TK fokhagymagranulátum
1 TK őrölt paprika
1/2 TK só
1/2 TK bors
A “tejfölhöz”
400 g szójajoghurt
1/2 citrom leve
só
A tálaláshoz
chilli
friss koriander
lime
A chillihez az összes hozzávalót egy nagy lábosban fedő alatt, közepes lángon felforralom és kb. 30 óra alatt puhára főzöm.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tortilla lapokat felszeletelem, tepsire fektetem és sóval, borssal, fokhagymagranulátummal és piros paprikával megszórom. Kb. 5-8 perc alatt aranyszínűre és roppanósra sütöm őket.
A “telfölhöz” az összes hozzávalót simára kikeverem.
Ha minden kész, a chillit tányérra szedem, meglocsolom a “tejföllel”, megszórom petrezselyemmel és a sült tortillával tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: