Fifty shades of green

Taboulé, könnyű és laktató vacsora

Gyorsan elkészíthető, egészséges és finom ez a libanoni bulgur saláta friss petrezselyemmel. Amíg a bulgur megfő (kb. 15 perc), lazán elkészíthetjük az öntetet és előkészíthetjük a többi hozzávalót. Egyetlen titka van ennek az ételnek, hogy igazán finom legyen: friss petrezselymet és citromot használjunk hozzá!

4 főre:

120 g bulgur

3 paradicsom

2 szál újhagyma

1 csokor petrezselyem

1 citrom leve

4-5 EK olívaolaj

bors

A bulgurt a csomagoláson található leírás szerint megfőzöm (mi az Alnaturától használtuk és kb. 10 perc alatt készre főtt). 

Közben a paradicsomot megmosom, felkockázom. A petrezseymet felaprítom. Az újhagymát megmosom, és karikákra vágom. Minden hozzávalót egy nagy tálba szórom.

A dressinghez a friss citrom facsart levét és az olívaolajat elkeverem; sóval és borssal fűszerezem.

Ha kész a bulgur, hozzákeverem a zöldségekhez, nyakon öntöm a dressinggel és már tálalom is!

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!