Gyorsan elkészíthető, egészséges és finom ez a libanoni bulgur saláta friss petrezselyemmel. Amíg a bulgur megfő (kb. 15 perc), lazán elkészíthetjük az öntetet és előkészíthetjük a többi hozzávalót. Egyetlen titka van ennek az ételnek, hogy igazán finom legyen: friss petrezselymet és citromot használjunk hozzá!
4 főre:
120 g bulgur
3 paradicsom
2 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 citrom leve
4-5 EK olívaolaj
só
bors
A bulgurt a csomagoláson található leírás szerint megfőzöm (mi az Alnaturától használtuk és kb. 10 perc alatt készre főtt).
Közben a paradicsomot megmosom, felkockázom. A petrezseymet felaprítom. Az újhagymát megmosom, és karikákra vágom. Minden hozzávalót egy nagy tálba szórom.
A dressinghez a friss citrom facsart levét és az olívaolajat elkeverem; sóval és borssal fűszerezem.
Ha kész a bulgur, hozzákeverem a zöldségekhez, nyakon öntöm a dressinggel és már tálalom is!
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: