Egy nagyon kedves, régi ismerősöm nálunk lakott az elmúlt időszakban – többek között ezért is tüntünk el… Zsófi kijött hozzánk, hogy munkát keressen, és addig nálunk lakott. Természetesen G. most is mint mindig, szereti lenyűgözni és kényeztetni a vendégeket – a hasukon keresztül, így osztrák napot tartottunk. Elkészítette ezt a roppant gyors és finom frittata levest, a nagyon laktató vegán “húsos gombócot” káposztával, és desszertként pedig ezt az almásrétest sütötte meg.
6 főre:
1 csomag vegán rétes tészta (pl. Tante Fanny)
1,5 kg savanyú alma
1 citrom
5 EK nádcukor
100 g mazsola
1 EK fahéj
porcukor
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
Az almát meghámozom, negyedelem, kimagozom és kis kockákra vágom. Egy tálban elkeverem a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a cukrral, fahéjjal és mazsolával.
A rétes tésztát kiterítem, és a közepén szép egyenletesen eloszlatom az almás tölteléket. A két végét behajtom, a tésztát feltekerem. Vízzel megkenem – ettől is szép aranybarna színe lesz – és kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Ha megsült, porcukorral díszítem.
TIPP: A töltelékhez adhatunk ízlés szerint rumot is. Tálalhatjuk vanília fagylalttal és friss mentával is.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: