Pakora szinte minden zöldségből készíthető. A városi utcákon keresztül, a vasútállomásokig mindenhol látni kis pakorás kézikocsikat. Könnyedén és gyorsan elkészíthető vendégváró, de ízletes vacsora is lehet chutney-val tálalva.
2 főre:
20 dkg csicseriborsó liszt
1,5 KK kurkuma
2-2,5 dl víz
1 padlizsán
olaj a sütéshez
só
A csicseriborsó lisztet elkeverem a sóval, hozzáöntöm a vizet, és elkeverem, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjak. 10 percig pihentetem. Közben karikákra vágom a padlizsánt. A szeleteket belemártom a pakora tésztába és mehetnek is a forró olajba. Aranybarnára sütöm és chutney-val tálalom.
G. szezámos, tamarindos paradicsom és koriánder chutney-t készített hozzá.
Szezámos, tamarindos paradicsom chutney-hoz:
1 paradicsom konzerv
2 EK olaj
1 KK fekete mustármag
1 KK római kömény
2 KK urad dál
3-4 apró, szárított chili
1/2 KK aszafoetida
1 KK só
1 EK pirított szezámmag
1/2 EK tamarindpép
Egy lábosban felmelegítem az olajat, majd kipattogtatom benne a fekete mustármagot. Jöhet bele a római kömény és az urad dál. Ha a dál aranyszínűre pirult, belemorzsolom a chilit, rászórom az aszafoetidát és tovább pirítom. Felöntöm a paradicsommal, sózom, – ha kell cukrozom – és hagyom besűrűsödni a chutney-t. Ha sűrű, hozzáadom a pirított szezámmagot és a tamarindpépet és jó alaposan összekeverem.
A koriander chutney-hoz:
2 nagy marék friss koriander
2 dl vegán szójajoghurt
2 cm friss reszelt gyömbér
2 EK citromlé
1 EK erős zöldpaprika nagyon apróra vágva
só
Az egyik legegyszerűbben és gyorsabban elkészíthető chutney. Az összes hozzávalót a turmixgépbe dobálom és összeturmixolom. Csípős, üdítő, friss íze van.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: