Fifty shades of green

Padlizsán pakora színes chutneyk-kal

Pakora szinte minden zöldségből készíthető. A városi utcákon keresztül, a vasútállomásokig mindenhol látni kis pakorás kézikocsikat. Könnyedén és gyorsan elkészíthető vendégváró, de ízletes vacsora is lehet chutney-val tálalva.

2 főre:

20 dkg csicseriborsó liszt

1,5 KK kurkuma

2-2,5 dl víz

1 padlizsán

olaj a sütéshez

A csicseriborsó lisztet elkeverem a sóval, hozzáöntöm a vizet, és elkeverem, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjak. 10 percig pihentetem. Közben karikákra vágom a padlizsánt. A szeleteket belemártom a pakora tésztába és mehetnek is a forró olajba. Aranybarnára sütöm és chutney-val tálalom.

G. szezámos, tamarindos paradicsom és koriánder chutney-t készített hozzá.

Szezámos, tamarindos paradicsom chutney-hoz:

1 paradicsom konzerv

2 EK olaj

1 KK fekete mustármag

1 KK római kömény

2 KK urad dál

3-4 apró, szárított chili

1/2 KK aszafoetida

1 KK só

1 EK pirított szezámmag

1/2 EK tamarindpép

Egy lábosban felmelegítem az olajat, majd kipattogtatom benne a fekete mustármagot. Jöhet bele a római kömény és az urad dál. Ha a dál aranyszínűre pirult, belemorzsolom a chilit, rászórom az aszafoetidát és tovább pirítom. Felöntöm a paradicsommal, sózom, – ha kell cukrozom – és hagyom besűrűsödni a chutney-t. Ha sűrű, hozzáadom a pirított szezámmagot és a tamarindpépet és jó alaposan összekeverem.

A koriander chutney-hoz:

2 nagy marék friss koriander

2 dl vegán szójajoghurt

2 cm friss reszelt gyömbér

2 EK citromlé

1 EK erős zöldpaprika nagyon apróra vágva

Az egyik legegyszerűbben és gyorsabban elkészíthető chutney. Az összes hozzávalót a turmixgépbe dobálom és összeturmixolom. Csípős, üdítő, friss íze van.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!