Indiában ismeretlen a nálunk hagyományos, élesztős, szeletelhető kenyér. Inkább teljes kiörlésű lisztből, házilag készítenek lepénykenyereket, amelyek szinte minden étkezésnél megtalálhatóak az asztalon. A legtöbb csak lisztből, vízből és sóból készül, mégis finomak és táplálóak. A különbség a sütés módjában található.
A purit akár magában is fogyaszthatjuk mártásokkal, szószokkal, de legfőképpen főzelékekhez, levesekhez, főtt ételekhez ajánlom. Porcukorral meghintve, lekvárral vagy csokoládészósszal ízletes indiai édességet kreálhatunk belőle.
8 db-hoz:
20 dkg tk. liszt
15 dkg finom liszt
1 EK vegán vaj
kb. 1,5 dl víz
só
olaj a sütéshez
A kétféle lisztet, sót elkeverem, hozzámorzsolom a vajat. Lassan hozzáöntöm a vizet, és homogén tésztát gyúrok belőle.
Sütés előtt kis gombócokat formálok a tésztából. A munkalapot egy kevés olajjal megkenem, majd a gombócokat egymás után egyenletes kerekre nyújtom.
Egy nagy lábosban felmelegítem az olajat és beleteszem a purit. Egy kis idő múlva a purik felemelkednek a felszínre, ekkor kissé lenyomkodom őket a zsiradékba, ettől felfújodnak. Ha barnára sültek, megfordítom és megsütöm a másik oldalát is. Ha kész, konyhai papírtörlőre szedem és lecsepegtetem.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: