Fifty shades of green

Puri – indiai kenyérféle

Indiában ismeretlen a nálunk hagyományos, élesztős, szeletelhető kenyér. Inkább teljes kiörlésű lisztből, házilag készítenek lepénykenyereket, amelyek szinte minden étkezésnél megtalálhatóak az asztalon. A legtöbb csak lisztből, vízből és sóból készül, mégis finomak és táplálóak. A különbség a sütés módjában található.

A purit akár magában is fogyaszthatjuk mártásokkal, szószokkal, de legfőképpen főzelékekhez, levesekhez, főtt ételekhez ajánlom. Porcukorral meghintve, lekvárral vagy csokoládészósszal ízletes indiai édességet kreálhatunk belőle.

8 db-hoz:

20 dkg tk. liszt

15 dkg finom liszt

1 EK vegán vaj

kb. 1,5 dl víz

olaj a sütéshez

A kétféle lisztet, sót elkeverem, hozzámorzsolom a vajat. Lassan hozzáöntöm a vizet, és homogén tésztát gyúrok belőle. 

Sütés előtt kis gombócokat formálok a tésztából. A munkalapot egy kevés olajjal megkenem, majd a gombócokat egymás után egyenletes kerekre nyújtom. 

Egy nagy lábosban felmelegítem az olajat és beleteszem a purit. Egy kis idő múlva a purik felemelkednek a felszínre, ekkor kissé lenyomkodom őket a zsiradékba, ettől felfújodnak. Ha barnára sültek, megfordítom és megsütöm a másik oldalát is. Ha kész, konyhai papírtörlőre szedem és lecsepegtetem.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!