Fifty shades of green

Az eredeti osztrák császármorzsa (vegán)

Amíg ki nem költöztünk Ausztriába, nem is nagyon ismertük a császármorzsát. Mivel G. jó ideig konyhán dolgozott szakácsként, természetesen ezt is megtanulta, mint minden mást. Eredetileg egy bécsi ételről beszélünk, még a monarchia idejéről. Területenként másképp tálalják, van ahol mazsolával készítik és porcukrot szórnak a tetejére; van ahol lekvárral, almaszósszal, vagy fagylalttal tálalják.

Az eredeti recept alapján a tojások sárgáját és fehérjét külön kell választani és a fehérjéből kemény habot kell verni. A tojást elhagyva és a megfelelő növényi tejjel helyettesítve, remek tojásmentes, vegán császármorzsát lehet készíteni! Én vasárnap reggel ágyba kaptam a férjemtől! 😉

2 főre:

120 g liszt

1, 5 EK sütőpor

20 g nádcukor

1 csomag vaníliás cukor

250 ml mandulatej (pl. Alpro)

mazsola

A lisztet, sütőport, vaníliáscukrot és sót egy nagy tálban elkeverem. A mandulatejet hozzáöntöm és szép homogénre kikeverem. A tésztát egy nagy forró palacsintasütőbe kevés kókuszzsíron megsütöm – ha szükséges, ízlés szerint mazsolát szórok hozzá. Ha az egyik fele készre sült, a tésztát megfordítom, majd két fakanál segítségével a tésztát sütés közben kis apró darabokra szaggatom.

TIPP: Tálalhatunk mellé szilvalekvárt, almaszószt, megszórhatjuk porcukorral is. 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha további ételeket kóstolnál meg az osztrák gasztronómiából, próbáld ki a vegán “húsos” gombócot káposztával vagy a frittata levest. Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!