Amíg ki nem költöztünk Ausztriába, nem is nagyon ismertük a császármorzsát. Mivel G. jó ideig konyhán dolgozott szakácsként, természetesen ezt is megtanulta, mint minden mást. Eredetileg egy bécsi ételről beszélünk, még a monarchia idejéről. Területenként másképp tálalják, van ahol mazsolával készítik és porcukrot szórnak a tetejére; van ahol lekvárral, almaszósszal, vagy fagylalttal tálalják.
Az eredeti recept alapján a tojások sárgáját és fehérjét külön kell választani és a fehérjéből kemény habot kell verni. A tojást elhagyva és a megfelelő növényi tejjel helyettesítve, remek tojásmentes, vegán császármorzsát lehet készíteni! Én vasárnap reggel ágyba kaptam a férjemtől! 😉
2 főre:
120 g liszt
1, 5 EK sütőpor
20 g nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
250 ml mandulatej (pl. Alpro)
mazsola
só
A lisztet, sütőport, vaníliáscukrot és sót egy nagy tálban elkeverem. A mandulatejet hozzáöntöm és szép homogénre kikeverem. A tésztát egy nagy forró palacsintasütőbe kevés kókuszzsíron megsütöm – ha szükséges, ízlés szerint mazsolát szórok hozzá. Ha az egyik fele készre sült, a tésztát megfordítom, majd két fakanál segítségével a tésztát sütés közben kis apró darabokra szaggatom.
TIPP: Tálalhatunk mellé szilvalekvárt, almaszószt, megszórhatjuk porcukorral is.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha további ételeket kóstolnál meg az osztrák gasztronómiából, próbáld ki a vegán “húsos” gombócot káposztával vagy a frittata levest. Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: