Szeretjük az olasz konyhát, és bár már többször voltunk Olaszországban is, valamiért mindig leragadtunk a pizzánál és lasagne-nál. Pedig a finom, házi olasz ételek magukért beszélnek. Egyszerűek és nagyszerűek, kevés hozzávalóból készülnek, nem gondolják túl az ízeket, nem flancolnak, mégis minden harmonikus és ízletes.
Tervezünk tavasszal ismét egy kisebb kirándulást tenni, ismét a szívünknek oly kedves Velencében, hogy felfedezzük majd a város vegán arcát is. Gnocchit már biztosan kipróbáljuk ott is, hogy összehasonlítsuk az általunk készített olívás gnocchival.
2 főre:
Gnocchihoz
1/2 kg burgonya
50 g finom liszt
75 g fekete magozott olíva
szerecsendió
só, bors
A raguhoz
125 g tök
125 g hámozott, kockázott paradicsom (konzerv)
1 vöröshagyma
1 EK kókuszzsír
1 EK paradicsompüré
30 ml fehérbor
60 ml alaplé
bazsalikom
A gnocchihoz a burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt meghámozzuk és burgonyanyomóval összetörjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük és hozzákeverjük az apróra vágott olívabogyót. Hozzákeverjük a lisztet és apró kis gnocchikat formálunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, lecsepegtetem és félre teszem.
A raguhoz a vöröshagymát finomra vágom és kevés kókuszzsíron megpirítom. Hozzáadom a felkockázott tököt, a paradicsompürét, elkeverem. Hozzáadom a paradicsomot, felöntöm a fehérborral és az alaplével. Felforralom és főzöm, míg a tök megpuhul. Sózom és borssal fűszerezem, és megszórom a friss apróra vágott bazsalikommal.
A gnoccihoz vegán vajat keverek, hogy krémesebb legyen és a raguval tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: