Fifty shades of green

Fekete olívás gnocchi paradicsomos-tökös raguval

Szeretjük az olasz konyhát, és bár már többször voltunk Olaszországban is, valamiért mindig leragadtunk a pizzánál és lasagne-nál. Pedig a finom, házi olasz ételek magukért beszélnek. Egyszerűek és nagyszerűek, kevés hozzávalóból készülnek, nem gondolják túl az ízeket, nem flancolnak, mégis minden harmonikus és ízletes.

Tervezünk tavasszal ismét egy kisebb kirándulást tenni, ismét a szívünknek oly kedves Velencében, hogy felfedezzük majd a város vegán arcát is. Gnocchit már biztosan kipróbáljuk ott is, hogy összehasonlítsuk az általunk készített olívás gnocchival.

2 főre:

Gnocchihoz

1/2 kg burgonya

50 g finom liszt

75 g fekete magozott olíva

szerecsendió

só, bors

A raguhoz

125 g tök

125 g hámozott, kockázott paradicsom (konzerv)

1 vöröshagyma

1 EK kókuszzsír

1 EK paradicsompüré

30 ml fehérbor

60 ml alaplé

bazsalikom

A gnocchihoz a burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt meghámozzuk és burgonyanyomóval összetörjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük és hozzákeverjük az apróra vágott olívabogyót. Hozzákeverjük a lisztet és apró kis gnocchikat formálunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, lecsepegtetem és félre teszem.

A raguhoz a vöröshagymát finomra vágom és kevés kókuszzsíron megpirítom. Hozzáadom a felkockázott tököt, a paradicsompürét, elkeverem. Hozzáadom a paradicsomot, felöntöm a fehérborral és az alaplével. Felforralom és főzöm, míg a tök megpuhul. Sózom és borssal fűszerezem, és megszórom a friss apróra vágott bazsalikommal. 

A gnoccihoz vegán vajat keverek, hogy krémesebb legyen és a raguval tálalom.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!