Fifty shades of green

Krémes mandulatorta áfonyával

Nagyon régen sütöttünk már házilag tortát – legutóbb nyáron még ezt a citromos pitét. Úgyhogy itt volt az ideje, hogy ismét tortázzunk. Persze csak valami egyszerűt és finomat. Nagyon édesre nem vágytunk, így inkább valami bogyós kellett és így szuper választás volt az áfonya. Kicsit fanyar a citromtól és áfonyától, úgyanakkor “szaftos” és krémes a tésztához kevert áfonyától, és omlós a mandulaliszttől.

18 cm-es formához:

3 EK chia mag

1 citrom

200 g mélyhűtőtt áfonya

50 g liszt

350 g mandulaliszt

1/2 csomag sütőpor

1/2 csomag étkezési szódabikarbóna

60 g kókuszzsír

60 ml olívaolaj

100 g agavé

vegán margarin (a tortaforma kikenéséhez)

csipet só

A díszítéshez:

porcukor

50 g áfonya

A sütőt 180 fokra előmelegítem.

A chia magot kb. 6 EK vízzel jól elkeverem, állni hagyom, amíg egy puddingszerű állagot elér.

A citromot megmosom, héját lereszelem, a levét kifacsarom. Az áfonyát folyóvíz alatt leöblítem, lecsepegtetem.

A lisztet, mandulalisztet, sütőport, szódabikarbónát egy csipet sóval egy nagy tálban összekeverem.

A kókuszolajat, az olívaolajjal, és agavéval egy kis lábosban felmelegítem. Hozzáadom a citrom reszelt héját és a levét, majd az egészet a szárazanyaghoz öntöm. Hozzáadom a chia magot és az áfonyát is, és az egészet jó alaposan összekeverem.

Egy tortaformát kivajazok, kilisztezek, beleöntöm a tésztát és kb. 35 perc alatt készre sütöm. Ha kész, hagyom kihülni.

Porcukorral és áfonyával díszítem.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha kipróbálnál hasonló vegán tortát, süsd meg kedvencünket a francia csokitortát!

Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!