Fifty shades of green

“Gitáros” burger újratöltve

A gyros “húst” G. szereti házi szejtánból készíteni (recept itt). Persze, ha se kedvünk, se időnk nincs ezzel pepecselni, a szupermarketekben már kapható vegán gyros “húsi”. Lazán helyettesíthetjük ezzel is!

4 db-hoz:

125 g sütőtök

2 gerezd fokhagyma

125 g finom zabpehely

1/2 őrölt piros paprika

100 ml alaplé

szójajoghurt

1/2 citrom leve

1 lilahagyma

4 EK kókuszolaj

4 burger zsömle

65 g gyros “hús”

4 EK ajvár

só, bors

A sütőt 200 fokra előmelegítem. A tököt megmosom, gyorsan meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem. 1 gerezd zúzott fokhagymával, a zabpehellyel, piros paprikával, sóval és borssal egy nagy tálban összekeverem. Hozzáöntök annyi  alaplevet, hogy egy jól formálható masszát kapjak belőle. Vizes (vagy olajos) kézzel 4 egyforma nagyságú golyót formázok belőle, majd szépen kilapítom őket burger pogácsának. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket és kb. 35 perc alatt készre sütöm – de félidőnél megfordítom őket.

Amíg a tökpogácsáink sülnek, a joghurtot simára keverem, hozzányomok 1 gerezd fokhagymát, sóval és a citrom levével ízesítem.

A lilahagymát felkarikázom és kevés kókuszzsíron megfuttatom. Kiveszem a serpenyőből és a maradék olajon a gyros “húst” is megpirítom. 

A zsömléket félbe vágom, picit megpirítom őket; az alját megkenem a joghurttal, jöhet rá egy tökpogácsa, a gyros “hús”, pár karika lilahagyma. A tetejét megkenem ajvárral és… élvezhetjük is!

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!