Ahhoz, hogy valami ázsiai ihletésűt főzzünk, már nem kell ázsiai boltot keresnünk. A hipermaketek polcain már megtalálhatók a világ különbőző konyháinak hozzávalói. Az amerikai részlegről a mogyoróvaj; a kókusztej, szezámolaj, szójaszósz és bambusz az ázsiai részlegről kerül a kosarunkban.
Személy szerint szeretem a wokos kajákat, G. oda van értük; és tényleg valahogy más íze lesz az ételnek, ha wokban készül. De ha nincs otthon wokod, se keseredj el, elő a serpenyővel!
Ez a thai étel önmagában is megállja a helyet, de ugyanúgy tálalható akár rizzsel is!
4 főre
60 g földimogyoró
2 TK barna cukor
2 EK mogyoróvaj
2 TK curry
1 doboz (konzerv) kókusztej
100 ml szójajoghurt
1 fej brokkoli
150 g natúr tofu
1/2 poré
2 EK szezámolaj
60 g bambusz
150 ml zöldséglé
2 EK szójaszósz
A földimogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítom. Lehúzom a tűzről, és nagyobb darabokra aprítom.
Egy nagy serpenyőben a cukrot karamelizálom, hozzáadom a mogyorót, mogyoróvajat, curryt, felöntöm a kókusztejjel és egy habverő segítségével jó alaposan elkeverem. Hozzáadom a joghurtot és kb. 10 percig kis lángon főzöm. Szójaszósszal ízesítem.
Közben előkészítem a többi hozzávalót. A tofut kisebb kockákra vágom, a brokkolit rózsáira szedem, a porét felkarikázom. Egy wokban szezámolajat hevítek, beledobálom a brokkolit és a bambuszt. Felöntöm a zöldséglével és pár percig főzöm. Hozzáadom a tofut és a porét, szójaszósszal ízesítem.
A mogyoróvajas szószt egy tálba szedem, ráhalmozom a zöldségeket. Köretként basmati rizst tálalok mellé.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: