Fifty shades of green

Sült brokkoli és tofu thai földimogyorószósszal

Ahhoz, hogy valami ázsiai ihletésűt főzzünk, már nem kell ázsiai boltot keresnünk. A hipermaketek polcain már megtalálhatók a világ különbőző konyháinak hozzávalói. Az amerikai részlegről a mogyoróvaj; a kókusztej, szezámolaj, szójaszósz és bambusz az ázsiai részlegről kerül a kosarunkban. 

Személy szerint szeretem a wokos kajákat, G. oda van értük; és tényleg valahogy más íze lesz az ételnek, ha wokban készül. De ha nincs otthon wokod, se keseredj el, elő a serpenyővel!

Ez a thai étel önmagában is megállja a helyet, de ugyanúgy tálalható akár rizzsel is!

4 főre

60 g földimogyoró

2 TK barna cukor

2 EK mogyoróvaj

2 TK curry

1 doboz (konzerv) kókusztej 

100 ml szójajoghurt

1 fej brokkoli

150 g natúr tofu

1/2 poré

2 EK szezámolaj

60 g bambusz 

150 ml zöldséglé

2 EK szójaszósz

A földimogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítom. Lehúzom a tűzről, és nagyobb darabokra aprítom.

Egy nagy serpenyőben a cukrot karamelizálom, hozzáadom a mogyorót, mogyoróvajat, curryt, felöntöm a kókusztejjel és egy habverő segítségével jó alaposan elkeverem. Hozzáadom a joghurtot és kb. 10 percig kis lángon főzöm. Szójaszósszal ízesítem.

Közben előkészítem a többi hozzávalót. A tofut kisebb kockákra vágom, a brokkolit rózsáira szedem, a porét felkarikázom. Egy wokban szezámolajat hevítek, beledobálom a brokkolit és a bambuszt. Felöntöm a zöldséglével és pár percig főzöm. Hozzáadom a tofut és a porét, szójaszósszal ízesítem.

A mogyoróvajas szószt egy tálba szedem, ráhalmozom a zöldségeket. Köretként basmati rizst tálalok mellé.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!