A kávé függőségemről írtam már, nem 1x. Nem ragoznám. Azért még zárójelben hozzátenném, természetesen mindent csak mértékkel; napi 2-nél többet nagyon ritkán iszom. Kávéhoz dukál a kávés sütemény. Íme egy vegán mokka szelet, aminek tésztájába még egy kis natúrtofut is csempésztünk.
20 x 20-as formához:
A tésztához
60 g natúrtofu
30 g kesudió
120 g tönkölyliszt
60 g nádcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 TK darált kávé
1 EK kakaó
30 ml olívaolaj
120 ml ásványvíz
A krémhez
40 g nádcukor
1/2 narancs leve
200 ml szójatejszín
20 g keményítő
1 MK vanília
50 g vegán vaj
A csokoládémázhoz
100 g vegán “tejcsoki”
20 g vegán vaj
A tofut a kesuval és 50 ml ásványvízzel turmixgépben krémesre keverem. A lisztet, cukrot, vaníliáscukrot, kávét és kakaóport egy tálban elkeverem. Hozzáadom a tofus krémet és hozzáöntöm az olajat és a maradék ásványvizet és homogénre keverem. 160 fokon 20 perc alatt készre sütöm, majd hagyom kihülni.
A cukrot a narancslével egy kis lábosban karamelizálom. Lehúzom a tűről és 150 ml tejszínt – szép lassan – hozzáöntök és simára keverem. (Ha szükséges még egyszer felmelegítem.) A keményítőt és vaníliát a maradék 50 ml tejszínnel elkeverem. Hozzáadom a karamelizált cukorhoz és elkeverem. Átöntöm egy műanyag tálba és szobahőmérsékleten hagyom kihűlni. A vajat konyhai robotgépben simára keverem és hozzáöntöm a kihült krémet; majd egy spatula segítségével szépen eloszlatom az egészet a piskotán.
A csokit vízgőz felett felolvasztom. Beledarabolom a vajat és kézi habverővel elkeverem. A kész csokimázzal bevonom a süteményt, és hidegre teszem, hogy megdermedjen.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: