Fifty shades of green

Vegán mokka szelet

A kávé függőségemről írtam már, nem 1x. Nem ragoznám. Azért még zárójelben hozzátenném, természetesen mindent csak mértékkel; napi 2-nél többet nagyon ritkán iszom. Kávéhoz dukál a kávés sütemény. Íme egy vegán mokka szelet, aminek tésztájába még egy kis natúrtofut is csempésztünk.

20 x 20-as formához:

A tésztához

60 g natúrtofu

30 g kesudió

120 g tönkölyliszt

60 g nádcukor

1 cs. vaníliás cukor

2 TK darált kávé

1 EK kakaó

30 ml olívaolaj

120 ml ásványvíz

A krémhez

40 g nádcukor

1/2 narancs leve

200 ml szójatejszín

20 g keményítő

1 MK vanília

50 g vegán vaj

A csokoládémázhoz

100 g vegán “tejcsoki”

20 g vegán vaj

A tofut a kesuval és 50 ml ásványvízzel turmixgépben krémesre keverem. A lisztet, cukrot, vaníliáscukrot, kávét és kakaóport egy tálban elkeverem. Hozzáadom a tofus krémet és hozzáöntöm az olajat és a maradék ásványvizet és homogénre keverem. 160 fokon 20 perc alatt készre sütöm, majd hagyom kihülni.

A cukrot a narancslével egy kis lábosban karamelizálom. Lehúzom a tűről és 150 ml tejszínt – szép lassan – hozzáöntök és simára keverem. (Ha szükséges még egyszer felmelegítem.) A keményítőt és vaníliát a maradék 50 ml tejszínnel elkeverem. Hozzáadom a karamelizált cukorhoz és elkeverem. Átöntöm egy műanyag tálba és szobahőmérsékleten hagyom kihűlni. A vajat konyhai robotgépben simára keverem és hozzáöntöm a kihült krémet; majd egy spatula segítségével szépen eloszlatom az egészet a piskotán.

A csokit vízgőz felett felolvasztom. Beledarabolom a vajat és kézi habverővel elkeverem. A kész csokimázzal bevonom a süteményt, és hidegre teszem, hogy megdermedjen.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!