A tempeh-et még nálunk is nehéz beszerezni. 100 km-es környéken nem lehet kapni, egyenesen Salzburgba kell érte felutaznunk. Kezdetben Németországból rendeltük, majd 4x annyiért, mint amennyiért most beszerezzük az ázsiai kisboltból… Szóval itt is mindig jól szét kell nézni! Most egy 900 g-os tömböt € 2,- veszünk meg. A sült tempeh-nek egyszerűen pedig mennyei íze van! És ezt is sok féleképp lehet marinálni, párolni és megsütni; most sörös marinádban pácoltuk. Íze nekem elsőre még a fasírozott ízét hozta vissza – így már minden adott ahhoz is, hogy egy jó kis vegán fasírtot is megalkossunk!
2 főre:
A tempeh-hez
100 g tempeh
100 ml barna sör
1 EK ketchup
1/2 EK szójaszósz
1 TK mustár
Az öntethez
1 EK kesudió
1 EK szójajoghurt
1 EK ketchup
2 db mini ecetes uborka
só, bors
Ezenkívül
100 g savanyú káposzta
baguette
A kesudiót min. 4 órára beáztatom.
A tempeh-et felszeletelem. A sört, ketchupöt, szójaszószt és mustárt egy serpenyőben jól elkeverem és felforralom. A tempeh szeleteket belefektetem és kis hőfokon kb. 30 percig párolom. Az idő letelte után a fedőt leveszem és további 15 percig sütöm, míg a szaft elpárolog.
Közben elkészítem az ezersziget öntetet: az összes hozzávalót – kivéve az uborkát – egy turmixgépbe dobálom és összeturmixolom (ha szükséges egy kis vizet öntök hozzá). Az ecetes uborkát apró darabkákra vágom és az öntethez keverem.
A savanyú káposztát lecsepegtetem. A baguetteket megpirítom, és alul-felül megkenem az ezersziget öntettel. Belepakolom a tempeh-et és rápakolom a savanyú káposztát. Csomagolhatom is és vihetjük is magunkkal.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: