Megszerettük a tököt az utóbbi időben. A sütőtökrémlevest G. kedveltette meg velem. Nem rajongtam érte különösebben, de mindig olyan jól készíti el. Persze, hogy ne legyen unalmas, most is kitalált valamit: ezúttal édesen készítette el, fahéjjal és vaníliával fűszerezte és pluszba még egy kis mákot is adott hozzá! Igazi téli, mesebeli ételkülönlegesség!
4 főre:
500 g Hokkaido-tök
50 g vegán vaj
80 g agavé
300 ml szójatejszín
1 MK őrölt vanília
1 MK fahéj
1 MK őrölt szerecsendió
mák
só
A tököt megmosom, negyedelem és kimagozom, majd kb. 2 cm-es kockákra vágom. A vajat egy nagy lábasban felhevítem és a tököt kb. 2 percig megforgatom benne.
Felöntöm a tejszínnel és kb. 300 ml vizzel, hozzáadom az agavét és a vaníliával, fahéjjal, szerecsendióval és sóval fűszerezem. Majd felforralom.
Ha a tök megpuhult, botmixerrel leturmixolom.
Tálkákba szedem és mákkal megszórva díszítem.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: