Fifty shades of green

Fahéjas-vaníliás sütőtök krémleves mákkal

Megszerettük a tököt az utóbbi időben. A sütőtökrémlevest G. kedveltette meg velem. Nem rajongtam érte különösebben, de mindig olyan jól készíti el. Persze, hogy ne legyen unalmas, most is kitalált valamit: ezúttal édesen készítette el, fahéjjal és vaníliával fűszerezte és pluszba még egy kis mákot is adott hozzá! Igazi téli, mesebeli ételkülönlegesség!

4 főre:

500 g Hokkaido-tök

50 g vegán vaj

80 g agavé

300 ml szójatejszín

1 MK őrölt vanília

1 MK fahéj

1 MK őrölt szerecsendió

mák

A tököt megmosom, negyedelem és kimagozom, majd kb. 2 cm-es kockákra vágom. A vajat egy nagy lábasban felhevítem és a tököt kb. 2 percig megforgatom benne.

Felöntöm a tejszínnel és kb. 300 ml vizzel, hozzáadom az agavét és a vaníliával, fahéjjal, szerecsendióval és sóval fűszerezem. Majd felforralom.

Ha a tök megpuhult, botmixerrel leturmixolom. 

Tálkákba szedem és mákkal megszórva díszítem.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

♥ Viki & Gábor

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!