Azt hiszem ezt a bejegyzést nem kell túlragozni. Nincs olyan szerintem, aki ne szeretné a dönert. Ha vegánok vagyunk se kell lemondani az ízéről – mint semmi másról sem. Finom, friss pitával, frissítő mentás joghurttal… nyammmi!
4 db-hoz
A szejtánhoz:
200 g szejtán
2 EK olívaolaj
1 TK őrölt kömény
1 TK őrölt pirospaprika
só, bors
A mentás joghurthoz:
1 gerezd fokhagyma
3 ág friss menta
200 g natúr szójajoghurt
1 EK citromlé
só
Ezenkívül:
1 vöröshagyma
1 paradicsom
1/4 uborka
salátalevelek
4 db pita
A szejtánt hajszálvékonyra felszeletelem. Egy serpenyőben olajat hevítek és megpirítom a szejtán szeleteket. Lejebb veszem a gázt és az oregánót, őrölt köményt, piros paprikát, sót és borst hozzáadom és 2 percig együtt párolom a szejtánnal (ha szükséges, kevés vizet hozzáöntök).
A joghurthoz a fokhagymát összezúzom; a mentát felaprítom, és joghurt összes hozzávalóját egy tálban elkeverem.
A hagymát karikákra vágom, a paradicsomot és uborkát felszeletelem, a salátát kis darabokra tépkedem.
A pitát felvágom és jól megtömöm a döner összes hozzávalójával.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?
Kíváncsi vagyok, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek