Fifty shades of green

Vegán döner

Azt hiszem ezt a bejegyzést nem kell túlragozni. Nincs olyan szerintem, aki ne szeretné a dönert. Ha vegánok vagyunk se kell lemondani az ízéről – mint semmi másról sem. Finom, friss pitával, frissítő mentás joghurttal… nyammmi!

4 db-hoz

A szejtánhoz:

200 g szejtán

2 EK olívaolaj

1 TK őrölt kömény

1 TK őrölt pirospaprika

só, bors

A mentás joghurthoz:

1 gerezd fokhagyma

3 ág friss menta

200 g natúr szójajoghurt

1 EK citromlé

Ezenkívül:

1 vöröshagyma

1 paradicsom

1/4 uborka

salátalevelek

4 db pita

A szejtánt hajszálvékonyra felszeletelem. Egy serpenyőben olajat hevítek és megpirítom a szejtán szeleteket. Lejebb veszem a gázt és az oregánót, őrölt köményt, piros paprikát, sót és borst hozzáadom és 2 percig együtt párolom a szejtánnal (ha szükséges, kevés vizet hozzáöntök).

A joghurthoz a fokhagymát összezúzom; a mentát felaprítom, és joghurt összes hozzávalóját egy tálban elkeverem.

A hagymát karikákra vágom, a paradicsomot és uborkát felszeletelem, a salátát kis darabokra tépkedem.

A pitát felvágom és jól megtömöm a döner összes hozzávalójával.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?

Kíváncsi vagyok, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

♥ Viki & Gábor

 

Címkék: , , , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!