Készítettünk már vegán kekszeket – pl. vajas kekszet és a mennyei amerikai csokis kekszet. Ez a mostani ízében hasonlít az utóbbira, viszont állagában a vajas kekszre hasonlít: igazi ropogtatni, mártogatni való keksz. Jól eső harapnivaló egy bögre teához, kakaóhoz, egy csésze kávéhoz, vagy egy pohár tejhez.
14 db-hoz:
70 g vegán étcsoki
50 g makadámia dió
250 g tönkölyliszt
150 g nádcukor
100 g margarin
1 TK sütőpor
50 ml szójatej
1/2 TK őrölt vanília
csipet só
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A csokit és makadámia diót feldarabolom. A lisztet, cukrot, margarint, sütőport, szójatejet, vaníliát és egy csipet sót egy nagy keverőtálban elkeverem; majd hozzáadom a diót és csokit.
Lisztezett deszkán a tésztát kb. 1 cm vastagságúra nyújtom, és kiszaggatom a kekszeket. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire pakolom a kekszeket és kb. 15 perc alatt készre sütöm.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: