Fifty shades of green

Csokis makadámia diós vegán keksz

Készítettünk már vegán kekszeket – pl. vajas kekszet és a mennyei amerikai csokis kekszet. Ez a mostani ízében hasonlít az utóbbira, viszont állagában a vajas kekszre hasonlít: igazi ropogtatni, mártogatni való keksz. Jól eső harapnivaló egy bögre teához, kakaóhoz, egy csésze kávéhoz, vagy egy pohár tejhez.

14 db-hoz:

70 g vegán étcsoki

50 g makadámia dió

250 g tönkölyliszt

150 g nádcukor

100 g margarin

1 TK sütőpor

50 ml szójatej

1/2 TK őrölt vanília

csipet só

A sütőt 180 fokra előmelegítem. 

A csokit és makadámia diót feldarabolom. A lisztet, cukrot, margarint, sütőport, szójatejet, vaníliát és egy csipet sót egy nagy keverőtálban elkeverem; majd hozzáadom a diót és csokit.

Lisztezett deszkán a tésztát kb. 1 cm vastagságúra nyújtom, és kiszaggatom a kekszeket. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire pakolom a kekszeket és kb. 15 perc alatt készre sütöm.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

♥ Viki & Gábor

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!