Hétvégén eszembe jutott, milyen régen is készítettünk itthon burgert. Nem kellett G-t sem sokáig győzködni, imádja a streetfoodokat – akárcsak én. De, hogy ne a megszokott burgert készítsük, és mert mindkettőnkhöz közel áll a keleti ízvilág is, így marokkói burger mellett szavaztunk.
2 főre:
A lencse fasírthoz
150 g vörös lencse
500 ml alaplé
1 vöröshagyma
250 g gomba
2 gerezd fokhagyma
1 EK olívaolaj
1 EK őrölt kömény
1/4 TK őrölt koriander
1 TK só
75 g zabpehely
4 EK tönkölyliszt
A répa salátához
2 nagyobb sárgarépa
1 újhagyma
1/2 TK őrölt kömény
1/2 EK mazsola
1 EK tahini
1 EK olívaolaj
1/2 EK fehérborecet
1/2 TK só
Ezenkívül
1 EK olívaolaj
4 EK baba ganoush
2 burger zsemle
A lencsét az alaplében felteszem főni, és kb. 10 perc alatt készre főzöm.
A hagymát és gombákat finomra aprítom. Egy serpenyőben olajat hevítek, a vöröshagymát megdinsztelem, majd hozzáadom a gombát és további 5 percig együtt pirítom.
A lencsét, fokhagymát, fűszereket, sót és zabpelyhet egy kevés olívaolajjal a konyhai aprítóba dobom – vagy botmixerrel összeaprítom. A gombát hozzáadom és nedves kézzel pogácsákat formázok belőle. A tönkölylisztbe beleforgatom és 1/4 órára a mélyhűtőbe tolom.
Közben elkészítem a répasalátát. A répákat juliennre vágom, az újhagymát felkarikázom és a saláta összes hozzávalójával összekeverem.
Egy serpenyőben olajat hevítek és a pogácsákat kisütöm benne.
A burger zsemléket félbe vágom, és egy forró serpenyőben 1 perc alatt megpirítom. Megkenem baba ganoushhal, ráhelyezem a gombás lencse pogácsákat, rákanalazom a répasalit és betakarom a zsemle tetejével.
Ha kedvet kaptál a burgerhez, próbáld ki ezt csiperkeburgert édesburgonyával és tzatzikivel is!
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: