Nem rajongunk kifejezetten a krémlevesekért, de ez betalált! Senki sem gondolná, de a kókusztej és a citrom remek kombó a zöldborsóhoz – “kihozza” az ízét. Ami miatt pedig még megszerettük, 20 perc alatt elkészíthető! És mi is – még ha a sütés-főzés az egyik szenvedélyünk – szeretjük, ha az ételek gyorsan az asztalra kerülnek. Így lehet belefér még aznap 1-2 fogás elkészítése.
4 főre:
1 csokor újhagyma
1 TK kókuszolaj
1 kg zöldborsó
1 konzerv kóksztej (400 ml)
1 zöldséglé kocka
1 csokor bazsalikom vagy korriander (vagy a 2 keveréke)
1 citrom
extra szűz olíva olaj a tálaláshoz
A vízforralóban 750 ml vizet forralok. Hozzáadok egy kocka adalékanyagmentes zöldségleves-kockát.
Egy lábasban kókuszolajat hevítek, rádobálom a karikákra vágott újhagymát és 2 perc alatt megdinsztelem. Hozzáadom a zöldborsót, felöntöm a kókusztejjel és a zöldséglével. Felforralom és 2-3 percig főzöm lobogó lében.
Majd leveszem a tűzről és hozzáadom a zöldfűszereket és a citrom levét. Az egészet botmixerrel pürésítem.
Mélytányérba tálalom és megöntözöm ízlés szerint egy kis extra szűz olívaolajjal.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek