Fifty shades of green

Kókuszos zöldborsókrémleves

Nem rajongunk kifejezetten a krémlevesekért, de ez betalált! Senki sem gondolná, de a kókusztej és a citrom remek kombó a zöldborsóhoz – “kihozza” az ízét. Ami miatt pedig még megszerettük, 20 perc alatt elkészíthető! És mi is – még ha a sütés-főzés az egyik szenvedélyünk – szeretjük, ha az ételek gyorsan az asztalra kerülnek. Így lehet belefér még aznap 1-2 fogás elkészítése. 

4 főre:

1 csokor újhagyma

1 TK kókuszolaj

1 kg zöldborsó

1 konzerv kóksztej (400 ml)

1 zöldséglé kocka

1 csokor bazsalikom vagy korriander (vagy a 2 keveréke)

1 citrom

extra szűz olíva olaj a tálaláshoz

A vízforralóban 750 ml vizet forralok. Hozzáadok egy kocka adalékanyagmentes zöldségleves-kockát.

Egy lábasban kókuszolajat hevítek, rádobálom a karikákra vágott újhagymát és 2 perc alatt megdinsztelem. Hozzáadom a zöldborsót, felöntöm a kókusztejjel és a zöldséglével. Felforralom és 2-3 percig főzöm lobogó lében.

Majd leveszem a tűzről és hozzáadom a zöldfűszereket és a citrom levét. Az egészet botmixerrel pürésítem.

Mélytányérba tálalom és megöntözöm ízlés szerint egy kis extra szűz olívaolajjal.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!