Mogyoróvaj mániás vagyok. Kb. mint Joe Black, mászkálgatok a mogyoróvajas kanállal a számban a lakásban, majszolgatom, ízlelgetem és megszűnik a világ létezni.
Mogyoróvaj mehet a zabkására – azaz elengedhetetlen -, mehet a banánkenyérre krémként, vagy ott a Napfényes Cukrászda sós mogyorós fagyija. Oh, te jó ég! Mennyei!
Reggel megint valami édesre vágytunk. Legyen muffin, mert gyors! De kéne hozzá valami extra, mi legyen? Van itthon 4 üveg (!) mogyoróvaj! Oké, legyen mogyoróvajas muffin! De az olyan snassz… Oké, akkor legyen mogyoróvajas cupcake! Kigondoltuk, megsütöttük!
12 db-hoz:
A tésztához:
230 g tönkölyliszt
120 g nádcukor
1 cs. sütőpor
1 MK vanília
80 g mogyoróvaj
40 ml napraforgó olaj
220 ml szénsavas víz
csipet só
A habhoz:
200 ml vegán tejszín
2 EK keményítő
csipet só
100 g nugát
A díszítéshez:
földimogyoró
50 g olvasztott vegán étcsoki
A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát egy csipet sóval egy nagy tálban elkeverem. Hozzáadom a mogyorókrémet, az olajat és ásványvizet és szép simára kikeverem.
A tésztát muffinformába töltöm és 160 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöm. Kiveszem a sütőből és egy rácson hagyom, hogy kihüljön.
A nugátot vízgőz felett felolvasztom. Gépi habverővel a tejszínt felverem – hozzáadom a keményítőt és a csipet sót, hogy meggyorsítsam a folyamatot. A kihült nugátot hozzákeverem a habhoz és min. 2 órára a hűtőbe tolom. Az idő letelte után a habot habzsákba töltöm, a muffinokat a habbal, földimogyoróval és az olvasztott csokival díszítem.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?
Kíváncsi vagyok, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: