Fifty shades of green

Vegán mogyoróvajas cupcake

Mogyoróvaj mániás vagyok. Kb. mint Joe Black, mászkálgatok a mogyoróvajas kanállal a számban a lakásban, majszolgatom, ízlelgetem és megszűnik a világ létezni.

Mogyoróvaj mehet a zabkására – azaz elengedhetetlen -, mehet a banánkenyérre krémként, vagy ott a Napfényes Cukrászda sós mogyorós fagyija. Oh, te jó ég! Mennyei!

Reggel megint valami édesre vágytunk. Legyen muffin, mert gyors! De kéne hozzá valami extra, mi legyen? Van itthon 4 üveg (!) mogyoróvaj! Oké, legyen mogyoróvajas muffin! De az olyan snassz… Oké, akkor legyen mogyoróvajas cupcake! Kigondoltuk, megsütöttük!

12 db-hoz:

A tésztához:

230 g tönkölyliszt

120 g nádcukor

1 cs. sütőpor

1 MK vanília

80 g mogyoróvaj

40 ml napraforgó olaj

220 ml szénsavas víz

csipet só

A habhoz:

200 ml vegán tejszín

2 EK keményítő

csipet só

100 g nugát

A díszítéshez:

földimogyoró

50 g olvasztott vegán étcsoki

A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát egy csipet sóval egy nagy tálban elkeverem. Hozzáadom a mogyorókrémet, az olajat és ásványvizet és szép simára kikeverem.

A tésztát muffinformába töltöm és 160 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöm. Kiveszem a sütőből és egy rácson hagyom, hogy kihüljön.

A nugátot vízgőz felett felolvasztom. Gépi habverővel a tejszínt felverem – hozzáadom a keményítőt és a csipet sót, hogy meggyorsítsam a folyamatot. A kihült nugátot hozzákeverem a habhoz és min. 2 órára a hűtőbe tolom. Az idő letelte után a habot habzsákba töltöm, a muffinokat a habbal, földimogyoróval és az olvasztott csokival díszítem.

 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?

Kíváncsi vagyok, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

♥ Viki & Gábor

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!