Fifty shades of green

Vegán vajaskeksz

Nálam már szertartássá vált a reggeli és a délutáni kávézás. Ilyenkor megnézem az e-mailjeimet, bekukkantok a közösségi hálókra, Pinterestezek; egyszóval nyomkodom a telefonom vagy a gépet. A nap további részében igyekszem ezt a 0-ra csökkenteni és nem függővé vállni. Na de, visszatérve a kávé-szeánszomhoz, 1-2 db vegán kekszet mindig eszem hozzá. A boltiakkal tudja mindenki, mi a baj: sokukban van tartósítószer vagy adalékanyag. Gondoltam itt az idő, hogy kikísérletezzek egy saját, vegán linzertészta verziót, amit a későbbiekben, sokoldalúan felhasználhatunk még!

20 db-hoz:

100 g vegán vaj vagy margarin

60 g nádcukor

1 MK vanília

200 g liszt

2 EK zabtej

1 csipet só

A vajat a konyhai robotgépben kikeverem. Hozzáadom a cukrot, ismét szép homogénre keverem. Ezt az eljárást követem az összes hozzávalónál, és minden hozzávalónál szép homogénre dolgozom a tésztát.

A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát egy kilisztezett deszkán sodrófa segítségével 3-4 mm vékonyra nyújtom, majd tetszőleges formával kiszaggatom. A sütőbe tolom és kb. 10-13 perc alatt szép aranybarnára sütöm.

Száraz helyen akár 1 hónapig is eláll.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!