Nálam már szertartássá vált a reggeli és a délutáni kávézás. Ilyenkor megnézem az e-mailjeimet, bekukkantok a közösségi hálókra, Pinterestezek; egyszóval nyomkodom a telefonom vagy a gépet. A nap további részében igyekszem ezt a 0-ra csökkenteni és nem függővé vállni. Na de, visszatérve a kávé-szeánszomhoz, 1-2 db vegán kekszet mindig eszem hozzá. A boltiakkal tudja mindenki, mi a baj: sokukban van tartósítószer vagy adalékanyag. Gondoltam itt az idő, hogy kikísérletezzek egy saját, vegán linzertészta verziót, amit a későbbiekben, sokoldalúan felhasználhatunk még!
20 db-hoz:
100 g vegán vaj vagy margarin
60 g nádcukor
1 MK vanília
200 g liszt
2 EK zabtej
1 csipet só
A vajat a konyhai robotgépben kikeverem. Hozzáadom a cukrot, ismét szép homogénre keverem. Ezt az eljárást követem az összes hozzávalónál, és minden hozzávalónál szép homogénre dolgozom a tésztát.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát egy kilisztezett deszkán sodrófa segítségével 3-4 mm vékonyra nyújtom, majd tetszőleges formával kiszaggatom. A sütőbe tolom és kb. 10-13 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
Száraz helyen akár 1 hónapig is eláll.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: