Jó, ha tudjuk, hogyan lehet hús nélkül szuper vegán “darált húst” készíteni. Így máris megoldódik a kérdés, hogyan is tudnánk rengeteg olyan ételt veganizálni, amit amúgy darált hússal készítenénk el. Pl. bármilyen rakott zöldséget, bolognai spagettit, töltött káposztát, hortobágyi palacsintát, BÁRMIT, amihez amúgy húst kellene használni. Nem kell hozzá semmilyen különleges hozzávaló, vagy varázspálca, csak a ma már szinte bárhol kapható szójagranulátum. A titok nyitja pedig most is csak a jó fűszerezés!
Mi most a vegán “húsinkat” tacokba kanalaztuk és így lettünk tetőtől talpig maszatosak. Mert azt, hogyan is kell tacot enni, a mai napig nem tudjuk! 😀
2 főre:
150 g szójagranulátum
750 ml víz
1 finomra vágott vöröshagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 TK chili por
1 EK agavé
3 EK szójaszósz
2 EK ketchup
6 db taco
1 paradicsom
1 avokádó
jégsaláta
A szójagranulátumot forrásban lévő vízzel leöntöm és állni hagyom.
Egy serpenyőben olajat hevítek és a vöröshagymát kb. 5 perc alatt megdinsztelem. Hozzáadom a fokhagymát, chili port, agavét, szójaszószt és ketchupot; majd hozzáadom a szójagranulátumot és az egészet alaposan elkeverem. Egészen addig főzöm, amíg a víz nagy része el nem fő; amíg szép szaftos vegán “húst” kapok belőle.
A “húst” a tacokba kanalazom és salátával, paradicsommal és avokádóval tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: