Fifty shades of green

Mexikói bableves kukoricával, avokádóval és tortillachipsszel

 Főztünk már mexikóit, pl. ezt az isteni zöldséges pitét és szeretjük is. Remek ízkavalkádok, enyhe csípősség, fűszeres, de még ehető, finom és laktató ételek. Ez a leves, amit szintén G. készített, annyira laktató, hogy akár még egytálételként is megállja a helyét. A kulcs, hogy tényleg lime-ot használjunk hozzá, ez esetben ne helyettesítsük citrommal, mert az igazán karakteres ízt a lime adja.

4 főre:

500 ml alaplé

300 g darabolt paradicsom (konzerv)

240 g vesebab (konzerv)

200 g kukorica (konzerv)

150 g szójajoghurt

2-3 lime

2 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

1 répa

1 szál friss zeller

1 chili

1 avokádó

1/2 lilahagyma

1 TK őrölt kömény

1 TK csípős pirospaprika

1/2 TK őrölt koriander

1/2 TK füstölt piros paprika

só, bors

a díszítéshez friss koriander és tortillachips (opcionális)

Elsőnek előkészítem a zöldségeket: a vöröshagymát és fokhagymát meghámozom és finomra aprítom; a répát és zellerszárat meghámozom és felkockázom. A vöröshagymát egy lábosban kevés vizen megdinsztelem, majd mehet rá a répa és zeller. Hozzáadom a fokhagymát és nagyon rövid ideig együtt pirítom a zöldségekkel, vigyázva arra, hogy meg ne égjen. Majd az egészhez hozzáadom a darabolt paradicsomot és felöntöm az alaplével, kb. 5 percig együtt főzve. A babot és kukoricát lecsepegtetem, hozzáadom a leveshez és további 10 percig együtt főzöm.

Ezalatt a lilahagymát meghámozom, félbe vágom és felaprítom, a chilit megmosom és felkarikázom. 2 lime-ot negyedelek, a harmadiknak kifacsarom a levét. Az avokádót szintén negyedelem, kiszedem a magját és vékonyan felszeletelem, meglocsolom egy kevés lime levével. A vegán joghurtot összekeverem a maradék lime levével és sóval ízesítem.

A levest sózom és borsózom, a köménymagot, korinadert és paprikát is hozzáadom, fűszerezem. Tányérba szedem, joghurttal meglocsolom, jöhet rá az avokádó, a lilahagyma, díszítésként friss koriander és pár tortillachips.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha kipróbálnál további finomságokat a mexikói konyhából, itt ez az isteni finom vegán “darált hússal” töltött taco recept. Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!