Szeretjük nyáron és kifejezetten a hőségben a fanyar ízeket, különösképp a citromét. Na és persze az édességekért is ugrálunk – utána meg a “kondiban”! Így gyorsan összedobtunk egy igazi nyári citromos pitét; gyors és egyszerű – mint mindig; legnehezebb a hűtési idő kivárása (sajnos egy jó 2-3 órával a mélyhűtőben számolni kell).
Hozzávalók 20 cm-es formához:
A tésztához:
150 g liszt
4 EK nádcukor
1 csipet só
40 g kókuszolaj
150 ml víz
A citrom krémhez:
50 g kukorica keményítő
100 ml víz
250 g cukor
200 ml zabtej
3 citrom leve
75 g vegán vaj
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A tésztához a lisztet a nádcukorral és egy csipet sóval egy tálban elkeverem. A kókuszolajat hozzáadom és kézzel jól összedolgozom, majd szép lassan hozzáadom a vizet és alaposan elkeverem. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm, villával megszúrkálom és 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Ha kész félre teszem és megvárom, míg kihül.
A citrom krémhez a kukoricakeményítőt a vízzel elkeverem. A cukrot a zabtejjel és a citromok levével egy kis lábosban felmelegítem. Hozzáadom a vízzel elkevert keményítőt és folyamatosan kevergetem, míg besűrűsödik. Hozzáadom a vajat, simára kevem. A kész citromkrémet a tésztára öntöm, megvárom míg kihül, majd az egészet a mélyhűtőbe tolom.
Hűtés után azonnal fogyasztható.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?
Kíváncsi vagyok, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: