Vasárnaponként dolgozom – általában. Pár órácskát délelőttönként, ami egyáltalán nem megeröltető és szerencsére rendesen megköszönik itt Ausztriában a hétvégi munkavállalást. G. még aludt mikor elmentem, de mire haza jöttem – 4 óra múlva – már rend és tisztaság fogadott (na, nem mintha a lakás romokban állt volna), a meleg ebéd és ebéd után a már-már szokásossá vált vasárnapi nasink. Mutatom. 🙂
20 x 20 cm-es formához:
300 g tönköly liszt
100 g mandula liszt
200 g nádcukor
egy csipet só
2 TK sütőpor
125 ml olíva olaj
375 ml szójatej
vaj és liszt a forma kikenéséhez és lisztezéséhez
Az eperszószhoz:
450 g friss vagy mirelit eper
45 ml agavé
1/2 TK vanília
1/2 TK citromlé
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat: a liszteket egy csipet sóval, a sütőport és cukrot. Hozzáadom az olíva olajat és szójatejet és a tésztát szép homogénre kikeverem. A tepsit növényi zsiradékkal kikenem, majd kilisztezem, és mehet bele a tészta. Kb. 40-45 percig sütöm, tűpróbával ellenörzőm, hogy megsült-e.
5 perc alatt gyorsan elkészítem az eperszószt. Az epret egy lábosban közepes tűzön felmelegítem, hozzáadom az agavét, a vaníliát és citromlevet; ez idő alatt szépen besűrűsödik.
A süteményt miután kihült szeletelem és az eperszósszal nyakon öntve tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: