Fifty shades of green

Vegán mandulás sütemény

Vasárnaponként dolgozom – általában. Pár órácskát délelőttönként, ami egyáltalán nem megeröltető és szerencsére rendesen megköszönik itt Ausztriában a hétvégi munkavállalást. G. még aludt mikor elmentem, de mire haza jöttem – 4 óra múlva – már rend és tisztaság fogadott (na, nem mintha a lakás romokban állt volna), a meleg ebéd és ebéd után a már-már szokásossá vált vasárnapi nasink. Mutatom. 🙂

20 x 20 cm-es formához:

300 g tönköly liszt

100 g mandula liszt

200 g nádcukor

egy csipet só

2 TK sütőpor

125 ml olíva olaj

375 ml szójatej

vaj és liszt a forma kikenéséhez és lisztezéséhez

Az eperszószhoz:

450 g friss vagy mirelit eper

45 ml agavé

1/2 TK vanília

1/2 TK citromlé

A sütőt 180 fokra előmelegítem. 

Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat: a liszteket egy csipet sóval, a sütőport és cukrot. Hozzáadom az olíva olajat és szójatejet és a tésztát szép homogénre kikeverem. A tepsit növényi zsiradékkal kikenem, majd kilisztezem, és mehet bele a tészta. Kb. 40-45 percig sütöm, tűpróbával ellenörzőm, hogy megsült-e.

5 perc alatt gyorsan elkészítem az eperszószt. Az epret egy lábosban közepes tűzön felmelegítem, hozzáadom az agavét, a vaníliát és citromlevet; ez idő alatt szépen besűrűsödik.

A süteményt miután kihült szeletelem és az eperszósszal nyakon öntve tálalom.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!