Itt élünk Ausztriában, ezért biztos, hogy lesznek még vegánosított osztrák ételek. Szeretjük őket, bármennyire is riognak sokan a lisztes, krumplis dolgoktól. Nem eszünk sok ilyet, olykor-olykor csak mikor megkívánjuk. Most ilyen időket élünk, így G. ma ismét alkotott – igen, az utóbbi időben ő főz, ő a konyhatündér. Kasnockent (“osztrákul” így is írják) készített, ami igazából egy tök egyszerű sajtos nokedli. Az igazi – nem vegán – változatát borzasztó büdös sajtokból – Bier- és Bergkäse-ből készítik. Sikerült úgy sajtmentessé tennie G-nek, hogy az eredeti íze majd teljesen megmaradt, igazából két “titkos” hozzávalóval: csicseriborsóliszttel és szerecsendióval. Nem csigázom a kedélyeket, hozom a receptet, ami kevés hozzávalós és olcsó.
4 főre:
500 g finom liszt
3 EK csicseriborsóliszt
szerecsendió
3 TK só
350 ml alaplé
vegán vaj vagy margarin
350 g reszelt növényi sajt
1 vöröshagyma
olaj
snidling
Egy nagy lábosba felforralom a vizet a nokedlinek.
A lisztet a csicseriborsóliszttel, egy csipet szerecsendióval és a sóval egy nagy tálban elkeverem. Szép lassan hozzáadom az alaplevet, eldolgozzuk, hogy szép homogén tésztát kapjunk a nokedlihez. Nokedliszaggatóval a forró lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát. Addig főzzük, amíg a nokedlik fel nem jönnek a felszínre. Ha feljöttek, egy lyukacsos szedőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük őket.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, a nokedlit és a reszelt “sajtot” hozzáadjuk és együtt pirítjuk őket.
A hagymát meghámozom, finomra aprítom és egy kisebb serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítom.
Ha minden kész a Kasnockent a hagymával és snidlinggel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: