Fifty shades of green

Lencsefőzelék tofubaconnal és zsemlegombóccal

Tegnap délelőtt beugrottam a munkahelyemre pár órára. Mire haza értem, már a megterített asztal várt, most jó kis hagyományos konyhával: lencsefőzelék zsemlegombóccal. G. azt mondta, mivel zsemlegombóccal van, ezért ez egy tradicionális tiroli ebéd. És a tiroliaknál olyan a gombóc, mint nálunk a rántott hús, vasárnaponként kerül az asztalra.

2 főre:

A zsemlegombóchoz:

1-2 db “másnapos” zsömle

kókuszolaj

1 vöröshagyma

130 ml szójatej

10 g petrezselyem

1,5 EK szójaliszt

1,5 l víz

só, bors

Lencsefőzelék:

1 bögre vörös lencse

200 g alaplé

2 TK ecet

150 g füstölt tofu

olívaolaj

A gombóchoz a zsemlét kockára vágom. A szójatejet felmelegítem és a zsemlekockákra öntöm. 2 percig állni hagyom. A vöröshagymát finomra aprítom és kevés zsiradékon megfuttatom. A petrezselymet finomra aprítom. A gombóc összes hozzávalóját összekeverem, és 1 órát állni hagynom. 

Egy lábosban vizet forralok. A tésztából – nedves kézzel – gombóckákat formálok és 12-15 perc alatt kifőzöm őket a sós vízben.

A tofubaconhoz a tofut apró kockákra vágom, megkenem olívaolajjal és sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt ropogósra sütöm. Közben párszor ránézek és átforgatom őket.

A lencsét megmosom, lecsepegtetem és az alaplével és ecettel együtt puhára főzöm. (Mivel mi vöröslencsét használtunk ez kb. 15 perc volt.) A kész tofubacon-kockákat hozzá adom. A zsemlegombóccal és friss petrezselyemmel tálalom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!