Már nem is tudom, hol láttam egy “újdonságot” tésztafőzéssel, -készítéssel kapcsolatosan: mindent bele egy nagyobb serpenyőbe és pár perc alatt kész is a vacsora. Csak semmi felhajtás, kérem szépen! Nincs tésztavíz forralás, tésztafőzés, és -leszűrés, és külön lábasban/serpenyőben szósz készítés. Egy valamit “koszolunk össze” és 15 perc alatt kész minden! Mi marad hátra? A megvalósítás! Kipróbáltuk, megcsináltuk, és remekül működik!
2 dologra kell csak odafigyelni: egy akkora serpenyőt keresni, amiben a spagetti kényelmesen elfér (szerintem egy wok is megteszi, csak legyen fedő hozzá), ill. hogy a tésztavizet pontosan kimérjük.
4 főre:
500 g spagetti (pl. Barilla)
400 g koktélparadicsom
2 nagy citrom reszelt héja
50 ml olíva olaj
400 g kelkáposzta
sörélesztőpehely
2 TK só
Vízforralóban a fenti mennyiséghez (500 g) 1 l vizet forralok. Az összes hozzávalót – a kelkáposztát kivéve – egy serpenyőbe dobálok: belefektetem a tésztát, a félbe vágott paradicsomokat, megszórom a citrom héjával, nyakon öntöm az olíva olajjal és sózom. Felöntöm a vízforralóban felforrt vízzel, lefedem és felteszem főni. Ha a víz a tűzhelyen ismét felforrt (1-2 perc), a fedőt levéve kb. fél percenként a tésztát egy csipesz segítségével átforgatom. Ezt 6 percen keresztül minden fél percben megteszem. Mielőtt a tészta teljesen kész lenne (kb. az utolsó 2 percben), hozzá teszem a felcsíkozott kelkáposzta leveleket, és együtt készre főzök mindent.
A tésztát tálalom és ízlés szerint sörélesztőpehellyel megszórom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: