Fifty shades of green

Majarete – fahéjas kukoricapuding a Dominikai Köztársaságból

G. mondta, hogy kukorica napot tartunk. Természetesen semmi ellenvetésem nem volt, mindketten nagyon szeretjük a kukoricát. Mikor haza értem a melóból nagy lelkesedéssel fogadott, előkészítette az aznapi kukorica menüt, a leves kész, a főétel csak az összerakásra vár – 10 percen belül kész; a desszert – kukoricapuding – pedig a hütőben pihen. (Valami útifilmben látta az eredeti verzióját, amit természetesen vegánosított.) “Mi van?!” És igen! Ismét meglepett! El sem tudtam képzelni, milyen egy édes kukoricapuding. Mikor a kukoricapudinghoz jutottunk vártam, hogy megkostólja, én meg figyelhessem a reakcióit. Mivel bátran kanalazgatta, gondoltam, nem lehet olyan szörnyű. Mindenkit arra biztatok, hogy legyen nyitott és próbáljatok ki újdonságokat! Nálunk felkerült az étlapra, mert egy remek, olcsó és nagyon finom vegán desszert. Megéri legalább egyszer elkészíteni és más orra alá dugni. Először a csodálkozó tekinteteket, majd az elismerően bológató és hümmögő arcokat figyelni – igen, megérte kipróbálni! 😉

4 főre:

400 ml szójatej

375 ml kókusztej

80 g agavé

1,5 konzerv kukorica (pl. Bonduelle)

2 EK kukorica keményítő

2 TK vaníliás cukor

2 rúd fahéj

csipet só, frissen reszelt szerecsendió

A kukoricát lecsepegtetem és a szója- és kókusztejjel, a cukorral, vaníliáscukorral, keményítővel és egy csipet sóval botmixerrel összeturmixolom; majd szűrőn keresztül egy lábosba passzírozom. A fahéj rúdakat hozzáadom és folyamatos keverés közben felforralom. Kb. 1/4 óra eltelte után egy szép, homogén krémet kapunk – kb. olyan lágynak és sűrűnek kell lennie, mint a joghurtnak. A fahéj rúdakat kiszedjük belőle és a pudingot kis tálakba töltjük. Frissen reszelt szerecsendióval díszítjük és hagyjuk kihülni – a legjobb, ha tálalásig a hűtőbe toljuk őket.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!