Oké-oké, tagadhatatlanul a kedvencem, függőjévé váltam és hármat megeszek belőle egymás után, pedig már a kettő után is fullon vagyok! De jesszus, a kurkumás burgonya krokett a szójajoghurttal és az ananász-mangó chutney-val – mennyei! Szuper ízkavalkád! És azt hiszik a földi halandók, hogy mi vegánok csak füvet eszünk! Bocsássatok meg, nem akarok cinikus lenni, de mikor ezt a wrapot eszem, tényleg a mennyekben érzem magam és hálát adok az égnek, hogy vegán vagyok és ennyi csodás, mennyei, új ízt és ételt megismerhettem!
Na de, jöjjön akkor a recept, hogy miért is vagyok ennyire oda!
DELHI-WRAP
A kroketthez (kb. 20 db):
4 nagyobb burgonya
1 lilahagyma
1 zöld chili
2 TK kurkuma
2 TK curry
150 g zsemlemorzsa + 4 EK a panírhoz
1 TK só
4 EK kókuszolaj
Ezenkívül:
4 db tortilla
8 db salátalevél
4 EK ananász-mangó chutney (receptet ld. lejebb)
4 EK szójajoghurt
A burgonyát héjában sós vízben megfőzöm. A hagymát és chilit finomra aprítom.
Ha kész a burgonya, a fűszerekkel, zsemlemorzsával és sóval együtt a robotgépbe dobom és mindent jó alaposan, homogénre dolgozom. A hagymát immár kézzel hozzákeverem és kroketteket formázok belőle, amit a maradék zsemlemorzsába forgatok.
Egy serpenyőben kókuszolajat hevítek és a kroketteket aranybarnára sütöm.
A tortillákat egy száraz serpenyőben fél perc alatt felmelegítem. A wrapot megtöltöm a salátalevelekkel, krokettel, a chutneyval és szójajoghurttal; majd jó szorosan feltekerem őket.
ANANÁSZ-MANGÓ CHUTNEY
1,5 vöröshagyma
1/2 érett ananász
1 érett mangó
friss gyömbér (kb. 2 cm)
1 chili
1,5 EK napraforgóolaj
1/2 EK mustármag
1/2 EK köménymag
125 g agavé
85 ml almaecet
Gyorsan előkészítem a hozzávalókat: a hagymát, az ananászt és mangót apró kockákra vágom, a gyömbért és chilit finomra aprítom.
A napraforgóolajat egy serpenyőben felmelegítem és a hagymát megdinsztelem. Hozzáadom a mustár- és köménymagot, és 3-4 percig együtt pirítom a hagymával. Az összes többi hozzávalót a hagymát adom, és kb. 1 órán keresztül közepes lángon főzöm.
Ha kész steril üvegbe (legjobb a befőtes üveg) töltöm a chutney-t, fejre állítom és így hagyom, hogy kihüljön.
Az így elkészült chutney a hűtőben 6 hónapig eláll, viszont ha egyszer már felbontottuk kb. 2 hét a szavatossága. Nálunk általában ez a mennyiség 2 nap alatt el szokott fogyni.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: