Fifty shades of green

Delhi wrap kurkumás burgonya krokettel és ananász-mangó chutney-val

Oké-oké, tagadhatatlanul a kedvencem, függőjévé váltam és hármat megeszek belőle egymás után, pedig már a kettő után is fullon vagyok! De jesszus, a kurkumás burgonya krokett a szójajoghurttal és az ananász-mangó chutney-val – mennyei! Szuper ízkavalkád! És azt hiszik a földi halandók, hogy mi vegánok csak füvet eszünk! Bocsássatok meg, nem akarok cinikus lenni, de mikor ezt a wrapot eszem, tényleg a mennyekben érzem magam és hálát adok az égnek, hogy vegán vagyok és ennyi csodás, mennyei, új ízt és ételt megismerhettem!

Na de, jöjjön akkor a recept, hogy miért is vagyok ennyire oda!

DELHI-WRAP

A kroketthez (kb. 20 db):

4 nagyobb burgonya

1 lilahagyma

1 zöld chili

2 TK kurkuma

2 TK curry

150 g zsemlemorzsa + 4 EK a panírhoz

1 TK só

4 EK kókuszolaj

Ezenkívül:

4 db tortilla

8 db salátalevél

4 EK ananász-mangó chutney (receptet ld. lejebb)

4 EK szójajoghurt

A burgonyát héjában sós vízben megfőzöm. A hagymát és chilit finomra aprítom.

Ha kész a burgonya, a fűszerekkel, zsemlemorzsával és sóval együtt a robotgépbe dobom és mindent jó alaposan, homogénre dolgozom. A hagymát immár kézzel hozzákeverem és kroketteket formázok belőle, amit a maradék zsemlemorzsába forgatok.

Egy serpenyőben kókuszolajat hevítek és a kroketteket aranybarnára sütöm.

A tortillákat egy száraz serpenyőben fél perc alatt felmelegítem. A wrapot megtöltöm a salátalevelekkel, krokettel, a chutneyval és szójajoghurttal; majd jó szorosan feltekerem őket.

 

ANANÁSZ-MANGÓ CHUTNEY

1,5 vöröshagyma

1/2 érett ananász

1 érett mangó

friss gyömbér (kb. 2 cm)

1 chili

1,5 EK napraforgóolaj

1/2 EK mustármag

1/2 EK köménymag

125 g agavé

85 ml almaecet

Gyorsan előkészítem a hozzávalókat: a hagymát, az ananászt és mangót apró kockákra vágom, a gyömbért és chilit finomra aprítom.

A napraforgóolajat egy serpenyőben felmelegítem és a hagymát megdinsztelem. Hozzáadom a mustár- és köménymagot, és 3-4 percig együtt pirítom a hagymával. Az összes többi hozzávalót a hagymát adom, és kb. 1 órán keresztül közepes lángon főzöm.

Ha kész steril üvegbe (legjobb a befőtes üveg) töltöm a chutney-t, fejre állítom és így hagyom, hogy kihüljön.

Az így elkészült chutney a hűtőben 6 hónapig eláll, viszont ha egyszer már felbontottuk kb. 2 hét a szavatossága. Nálunk általában ez a mennyiség 2 nap alatt el szokott fogyni. 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!